Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... Ο ΝΤΡΑΓΚΙ Κρίσιμο EuroWorking Group για το «ξεκλείδωμα» της δόσης

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... Ο ΝΤΡΑΓΚΙ

Κρίσιμο EuroWorking Group για το «ξεκλείδωμα» της δόσης

Κρίσιμο EuroWorking Group για το «ξεκλείδωμα» της δόσης

Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός βρίσκονται στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group.
Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι  επιδίωξή της είναι να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.
Ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής, υπογράμμισε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας αλλά εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων.
Οι συνολικά 4 τροπολογίες, που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Βουλή «κλειδώνουν την εκταμίευση της υπό-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, ενώ η υλοποίηση των προαπαιτούμενων αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως και για την επαναφορά του waiver για τους ελληνικούς τίτλους από την Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό σημαίνει, πως σε σύντομο χρονικό ορίζοντα, οι τράπεζες, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο «φτηνό» χρήμα της Ευρώπης, ανταλλάσσοντας ελληνικά ομόλογα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: