Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μοσκοβισί: Έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα μια και καλή - ΒΙΝΤΕΟ - Τσακαλώτος: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα μια και καλή - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 18/07/2016 - 16:16
Τελευταία δημοσίευση: 18/07/2016 16:16Οικονομία
Μοσκοβισί: Έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα μια και καλή - ΒΙΝΤΕΟ
«Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία, έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα μια και καλή και να κινηθεί πέρα από τη διαχείριση της κρίσης» επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.  
«Πρέπει να τελειώνουμε με τη μικροδιαχείριση, έχει έρθει η ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα, για την εφαρμογή του προγράμματος και για επενδύσεις» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.
«Το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.
Χαρακτήρισε προτεραιότητες τα ζητήματα του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και της αγοράς εργασίας, στην οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα. 
Ο κ. Μοσκοβισί ευχαρίστησε επίσης τους Έλληνες για την υποστήριξη τους προς τον γαλλικό λαό. 
 Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Διαβάστε επίσης:
Το πρόγραμμα του Μοσκοβισί στην Αθήνα


Τσακαλώτος: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 18/07/2016 - 16:51
Τελευταία δημοσίευση: 18/07/2016 16:51Οικονομία
Τσακαλώτος: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων - ΒΙΝΤΕΟ
«Είμαστε πλέον σε διαφορετική φάση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
«Η ατζέντα αρχίζει με μια διαφορετική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς. Είναι μια σχέση που πρέπει να είναι βασισμένη σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, μαζί με τον Πρωθυπουργό, «εξηγήσαμε στον κ. Μοσκοβισί ότι υπάρχει μια αντίφαση όταν οι θεσμοί απαιτούν να έχουν τη μικροδιαχείριση του προγράμματος και ταυτόχρονα να ζητούν η Ελλάδα να έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος»
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, πρέπει να υπάρχει για την κυβέρνηση σε έναν βαθμό ελευθερία ώστε να μπορεί να πράξει σε ορισμένα ζητήματα και βραχυπροθέσμα, αλλά και αλλαγές που θέλει να φέρει μετά το καλοκαίρι, με έξι επτά νομοσχέδια, όπως είπε.
«Νομίζω», επέμεινε, «ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτήν την καλύτερη σχέση».
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Διαβάστε επίσης:

Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στην καρδιά της Ευρώπης - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 18/07/2016 - 17:40
Τελευταία δημοσίευση: 18/07/2016 18:56Οικονομία
Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στην καρδιά της Ευρώπης - ΒΙΝΤΕΟ
Ένθερμος οπαδός της Ελλάδας δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, στη Βουλή.   
«Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στην καρδιά της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.
Επεσήμανε ότι ο ίδιος εναντιώθηκε στο Grexit ενώ έκανε λόγο για μία «δύσκολη συμφωνία, η οποία υπεγράφη».
«Πρέπει να επαγρυπνήσουμε, αυτές οι προσδοκίες να υλοποιηθούν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό τον σκοπό, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε, ώστε οι αλλαγές αυτές να έχουν διάρκεια».
«Θα βοηθήσω προς όφελος της Ελλάδας» επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος ενώ έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι ώρα στρατηγικών επιλογών» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση, αλλά να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που έχουν αρχίσει, ώστε να ολοκληρωθούν.
Ο κ. Μοσκοβισί, αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, υπογραμμίζοντας: «Με εντυπωσιάζει η ανθεκτικότητα, η βούληση και η αξιοπρέπειά του». 
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
Τσακαλώτος: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Μοσκοβισί για το χρέος και τη β’ αξιολόγηση

Πρώτη καταχώρηση: 18/07/2016 - 18:32
Τελευταία δημοσίευση: 07:33Οικονομία
Τι είπε ο Μοσκοβισί για το χρέος και τη β’ αξιολόγηση
«Να μην σταυρώσουμε τα χέρια, να μην χαλαρώσουμε τους ρυθμούς, πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι συμφωνίες» τόνισε ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλέιδη Τσακαλώτο.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι «πρέπει να κλείσουν γρήγορα» το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η νέα Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τα «κόκκινα» δάνεια, που αποτελούν «ουρές» της α΄ αξιολόγησης. Στη β΄ αξιολόγηση περιέλαβε, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά, την αναπτυξιακή στρατηγική, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση στην εισπραξιμότητα των φόρων κ.ά.
Ειδικά για τα εργασιακά, δήλωσε ότι «οι χώρες που απελευθέρωσαν την αγορά εργασίας, μπόρεσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».
Για το ελληνικό αίτημα να «χαλαρώσουν» τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να ξανακάνουμε τη συζήτηση αυτή».
Ο επίτροπος ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «πρέπει να βάλουμε τα πάντα στο τραπέζι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει το φθινόπωρο». Ταυτόχρονα, όμως, κατέστησε σαφές ότι «συζητούσαμε έναν χρόνο τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχει το πρόγραμμα. Γνωρίζει και ο Ευκλείδης το θεσμικό πλαίσιο».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «θα θέσουμε το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά θα δούμε πώς επηρεάζει τις ανάγκες της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο θα βρεθεί λύση», αναφερόμενος σε ένα τρίπτυχο πρωτογενών πλεονασμάτων, παρεμβάσεων στο χρέος και συμμετοχής στο ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, που δήλωσε αισιόδοξος για την επαναφορά της οικονομίας στην ανάπτυξη με βάση τους υπάρχοντες δείκτες, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των ορόσημων του Σεπτεμβρίου όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό η β΄ αξιολόγηση. Είπε ότι πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα πριν από τα Χριστούγεννα για το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ, των πρωτογενών πλεονασμάτων και του χρέους και προανήγγειλε την κατάθεση 6-7 σημαντικών νομοσχεδίων μετά το καλοκαίρι, «με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε».
Ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εκ νέου συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων, διότι προσθέτει αξιοπιστία, ορατότητα και διαφάνεια». Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το εάν η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, λέγοντας «πάμε βήμα- βήμα, αλλά σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: