Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο Σ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΣΤΟ BLOOMBERG «Η πώληση του ΟΛΠ θα φέρει νέες επενδύσεις»

Ο Σ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΣΤΟ BLOOMBERG

«Η πώληση του ΟΛΠ θα φέρει νέες επενδύσεις»

«Η πώληση του ΟΛΠ θα φέρει νέες επενδύσεις»

Εφαλτήριο για την προσέλκυση και άλλων ξένων επενδυτών στον τομέα μεταφορών αποτελεί η πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους της Cosco, εκτιμά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά θα προσελκύσει και άλλες κινεζικές επενδύσεις σχετικές με τον τομέα των μεταφορών, όπως το σχεδιαζόμενο κέντρο υποστήριξης (logistics) στο Θριάσιο, δράσεις για την κρουαζιέρα και επισκευές πλοίων. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή, αναφορικά με τις μεταφορές της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: «Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που συντελείται στις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις που έχει αναλάβει το Ταμείο. Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου τον διαγωνισμό για το δικαίωμα λειτουργίας, συντήρησης και εμπορικής αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού και ότι αναμένει πως το Δημόσιο θα μεταβιβάσει έως το τέλος Ιουλίου στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει.
Τόνισε ακόμη ότι στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), συμπληρώνοντας πως ενδιαφέρον για το πακέτο αυτό έχουν εκφράσει εταιρείες από το Ντουμπάι, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία και ιδιαίτερα τη Ρωσία.
Για την πώληση του ΔΕΣΦΑ εκτίμησε ότι θα συνεχισθεί χωρίς εμπόδια, ενώ για τη ΔΕΗ επισήμανε ότι η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 17% των μετοχών της εταιρείας θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της πώλησης (σ.σ.: του 49% των μετοχών) του ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: