Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στις εφορίες

ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στις εφορίες

Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στις εφορίες

"Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση για 100 δόσεις για χρέη στις εφορίες" ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι όταν ο ίδιος μιλά για τις 100 δόσεις μιλά για τα χρέη στις εφορίες και όχι για άλλα υπουργεία. Σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι από τον Οκτώβριο του 2015 υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, ΠΟΛ. 1226, που στην σελίδα 8 αναφέρει ρητά τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δίνεται η δυνατότητα για κάποιους πολίτες που έχασαν την ρύθμιση λόγω κάποιων προβλημάτων να επανενταχθούν. Όσοι δεν πληρώνουν βγαίνουν από τη ρύθμιση είπε ο κ Αλεξιάδης και έφερε ως παράδειγμα ότι εάν κάποιος δεν έχει πληρώσει 10 δόσεις δεν μπορεί να επανενταχθεί.
Τόνισε πως σκοπίμως επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί σύγχυση και υπήρξε παραπληροφόρηση σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Σημείωσε πως ανάλογη πρακτική με εκείνη του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχασαν τη ρύθμιση ξεκίνησε να εφαρμόζει και ο ΟΑΕΕ.
Σε ότι αφορά τα έσοδα όπως και οι επιστροφές φόρων, είπε ο κ Αλεξιάδης είναι πάνω από τους στόχους και "θα διαψευσθούν όσοι καταστροφολογούσαν για εφαρμογή του κόφτη".
Επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και όπως είπε θα διαψευσθούν όσοι έλεγαν και έγραφαν ότι τα κρύβουν ενόψει της ΔΕΘ.
Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, αν και ο στόχος των εσόδων θα παραμείνει στα 2,65 δισ. Πάντως, τόνισε ότι με τον νόμο του Μαΐου μεταφέρθηκαν βάρη σε όσους έχουν μεγαλύτερη περιουσία αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν αρκετές αδικίες που θέλει η κυβέρνηση να αλλάξει, όπως και σε άλλους φόρους. "Θέλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά δεν μπορούμε όλα μαζί". Επέκρινε τη ΝΔ ότι κρύβει από που θα κόψει δαπάνες - διερωτώμενος εάν θα κοπούν από την Παιδεία και την υγεία- και είπε ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για την υπερφορολόγηση αφού οι φόροι για τα ακίνητα το 2010 ήταν 600 - 700 εκ. και έφθασαν κατά την διακυβέρνησή τους τα 2,65 δισ.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι για την φοροδιαφυγή θα έλθουν σύντομα τα νομοσχέδια για την οικειοθελή δήλωση εισοδήματων που είχαν αποκρυβεί με ισχυρά κίνητρα και εκείνο για την χρήση πλαστικού χρήματος σημειώνοντας πως είναι νομοσχέδια που εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: