Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017

Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) αναθεώρησε σήμερα πτωτικά τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου τον επόμενο χρόνο λόγω των δυσμενέστερων οικονομικών προοπτικών, προειδοποιώντας ότι τα τεράστια αποθέματα συγκρατούν τις τιμές του αργού, αναφέρει η Wall Street Journal.
Στη μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός ανέφερε ότι αναμένει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, με την πρόβλεψη να μειώνεται κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η πρόβλεψη του Οργανισμού για το 2017 είναι επίσης κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα χαμηλότερη από την εκτίμηση για τη φετινή χρονιά.
Ένα μέρος της δυναμικής θα χαθεί το 2017 λόγω της πτωτικής αναθεώρησης των προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη, επεσήμανε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του. Τα αποθέματα πετρελαίου σε χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,093 δισεκ. βαρελιών έως το τέλος του μήνα, ανέφερε ο IEA.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο λόγω της υψηλότερης παραγωγής από μέλη εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: