Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Πάνω από 856.000 τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στο επτάμηνο

Πάνω από 856.000 τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στο επτάμηνο

Πάνω από 856.000 τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στο επτάμηνο

Ξεπέρασαν τις 856.000 τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του,από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις που έχουν γίνει από την αρχή του έτους μέχρι τέλος Ιουνίου το ποσό απόδοσης πάνω από 3.000 ευρώ είναι πάνω από 70%. 

«Δηλαδή αυτά που βρίσκουμε σε ποσοστό πάνω από 70% είναι ποσά πάνω από 3000 ευρώ», εξήγησε ο κ. Πιτσιλής και προσέθεσε: «Άρα, λοιπόν, δεν είναι μικροποσά. Ακούω τη συζήτηση που γίνεται για τα θέματα αυτά. Πρέπει να σας πω ότι το 82% των οφειλετών του δημοσίου είναι οφειλέτες με ποσά κάτω από 3000 ευρώ ή μέχρι 3000 ευρώ και είναι και ένα ποσοστό αυτό το οποίο διαμεταβάλλεται διαρκώς γιατί ξέρετε κάποιος χρωστάει γίνεται μια κατάθεση εξοφλεί μετά μπαίνει κάποιος άλλος, δηλαδή δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί. Οπότε είναι εύλογο αν θέλετε ένα μεγάλο κομμάτι των κατασχέσεων να αφορά αυτήν την μερίδα των οφειλετών η οποία όμως από την άλλη πλευρά είναι κοντά στο 30% δηλαδή σε μηνιαία βάση από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις που γίνονται περίπου το 30% αφορά οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ».
Σε ό,τι αφορά στον στόχο για τα ληξιπρόθεσμα, υπογράμμισε: «Από παλαιό ληξιπρόθεσμο ο στόχος είναι 2,050 δισ. ως ληξιπρόθεσμο και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι δηλαδή είμαστε πάνω αν θέλετε από τους ενδιάμεσους στόχους της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οπότε υπάρχει, αν θέλετε, μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτό το κομμάτι θα πάει καλά. 

Να προσθέσω ότι από τον Απρίλιο υπάρχει ένα νέο σύστημα που εφαρμόζουμε σε σχέση με τις κατασχέσεις. Δεν γίνονται τυχαία οι κατασχέσεις. Γίνονται με μια πρόβλεψη εισπραξιμότητας και βεβαίως ξεκινάμε κάθε φορά κάθε μήνα με τις μεγαλύτερες οφειλές και κατεβαίνουμε προς τις μικρότερες. Γι αυτό και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός το κομμάτι αυτό έχει καλά αποτελέσματα διότι δεν γίνονται κατασχέσεις για να γίνουν. Γίνονται κατασχέσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό στοχευμένες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: