Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Λουκέτα και πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Λουκέτα και πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις

Λουκέτο σε ψαροταβέρνα για μη έκδοση αποδείξεων έβαλαν οι αστυνομικοί
Λουκέτο σε ψαροταβέρνα για μη έκδοση αποδείξεων έβαλαν οι αστυνομικοί

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής με αποφυγή έκδοσης αποδείξεων αλλά και μαύρης εργασίας, φαινόμενα πολύ διαδεδομένα, ειδικά στιις τουριστικές περιοχές.
Τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία, ενεργοποιώντας και το μέτρο του 48ωρου «λουκέτου» επιχειρήσεων που εντοπίζονται να κάνουν παραβάσεις, είναι αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα από ελέγχους σε τουριστικές περιοχές στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και το Ρέθυμνο διαπιστώθηκαν τα εξής:
Στη Μύκονο:
• Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ.
• Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ.
Στη Σαντορίνη:
• Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
• Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
• Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Στο Ρέθυμνο:
• Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
• Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρισμένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Παράλληλα στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα Σαντορίνης. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο σφράγισμα της επιχείρησης περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα. Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο μεταξύ με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε να δικαστεί 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παραβίασε την ποινή του 48ώρου «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και αφορούσαν την μη έκδοση ούτε μίας απόδειξης για 30 παρέες που βρίσκονταν στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: