Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Υπάλληλοι κλαμπ εμπόδισαν εφοριακούς να κάνουν έλεγχο

Υπάλληλοι κλαμπ εμπόδισαν εφοριακούς να κάνουν έλεγχο


Αντιμέτωπο με τον νόμο για τα λουκέτα θα βρεθεί μεγάλο νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στη Ρόδο, υπάλληλοι του οποίου παρεμπόδισαν φορολογικό έλεγχο και απείλησαν το κλιμάκιο των ελεγκτών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαίτηση των ελεγκτών να εισέλθουν στο κλαμπ, υπάλληλοι που βρίσκονταν στην πόρτα εισόδου απάντησαν «εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», παρά τις σαφείς διατάξεις του νόμου που προβλέπει επιβολή λουκέτου 48 ωρών και πρόστιμα στην περίπτωση παρεμπόδισης του φορολογικού ελέγχου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η επόμενη φράση των ανθρώπων του κλαμπ προς τους ελεγκτές ήταν «φύγετε μην έχουμε κι άλλα».

Το κλιμάκιο αποχώρησε, συνέταξε την έκθεσή του και σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, αναμένεται να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του νόμου.

Βάση της νομοθεσίας, προβλέπεται 48ωρο λουκέτο για όσους δεν έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις ή δεν έχουν κόψει αποδείξεις για συνολικό ποσό πάνω από 500 ευρώ θα γίνεται με διαδικασίες εξπρές, μέσα σε 24 ώρες.

Η ειδική ταινία με την οποία θα σφραγίζεται το κατάστημα θα αναγράφει και στα ελληνικά και στα αγγλικά:Σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων.

Τα κόλπα των επιτήδειων ,που τα πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, δεν έχουν τελειωμό. Ειδικά USB στις ταμειακές μηχανές για να βλέπει λιγότερες αποδείξεις η Εφορία, POS που δεν είναι συνδεδεμένα με τις ταμειακές και αποδείξεις “μαϊμού”.

Πλήθος καταγγελιών φτάνει στις ΔΟΥ καθημερινά από πελάτες επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης που αντί για απόδειξη τους δίνουν το λογαριασμό στο δελτίο παραγγελίας.

H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων στα εξής:

    Οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, ουζερί, μπαρ, καφετέριες, club, κλπ.) υποχρεούνται στην έκδοση και επίδοση αποδείξεων, για κάθε είδος, που σερβίρουν στο τραπέζι.
    Με δεδομένο ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιών, τα οποία εκδίδουν και τα αντίστοιχα στοιχεία, τα δελτία παραγγελίας αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην εσωτερική λειτουργία των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φορολογικά στοιχεία (δηλ. νόμιμες αποδείξεις).
    Αν επιλέξετε να πληρώσετε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, το αποδεικτικό της πληρωμής του ειδικού μηχανήματος (POS) δεν αρκεί. Η επιχείρηση υποχρεούται να εκδώσει κανονικά και την προβλεπόμενη απόδειξη.
    Η άρνηση έκδοσης απόδειξης σας δίνει το δικαίωμα – βάσει νόμου – να μην πληρώσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που αγοράζετε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-ΑΜΠΕ
http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: