Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ «Μπλόκο» στις νέες επικουρικές συντάξεις

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Μπλόκο» στις νέες επικουρικές συντάξεις

«Μπλόκο» στις νέες επικουρικές συντάξεις

Καμία νέα -για αιτήσεις από την 1/1/2015 και μετά- επικουρική σύνταξη δεν θα απονέμει το ΕΤΕΑ έως ότου λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον τρόπο υπολογισμού τους, με τον νόμο Κατρούγκαλου.
Το «μπλόκο» στις νέες επικουρικές (γήρατος, αναπηρίας και θανάτου από 1-1-2015) βάζει έγγραφο του ΕΤΕΑ που, ταυτόχρονα, προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές θα ενημερωθούν για την «αναπροσαρμογή» των συντάξεών τους με ενημερωτικά σημειώματα τον... Νοέμβριο.
Σύμφωνα με το έγγραφο η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων του ΕΤΕΑ έγινε με μαθηματικό τύπο ο οποίος περιλαμβάνει το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης, με βάση το ύψος της εισφοράς (ποσοστό αναπλήρωσης καταστατικού του κάθε πρώην ταμείου), τις μειώσεις των μνημονιακών νόμων (4024/2011, 4051/2012, 4052/2012, 4093/2012) ενώ όπου δεν προβλέπεται ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης χρησιμοποιήθηκε το αρχείο συνταξιούχων γήρατος ανά τέως επικουρικό Ταμείο και συντελεστής με βάση την καταβαλλόμενη σύνταξη, τα έτη της ασφάλισης και το συντάξιμο μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: