Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ «Φρένο» από την κυβέρνηση σε bad bank για τα «κόκκινα δάνεια»

ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

«Φρένο» από την κυβέρνηση σε bad bank για τα «κόκκινα δάνεια»

«Φρένο» από την κυβέρνηση σε bad bank για τα «κόκκινα δάνεια»

«Φρένο» στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας bad bank που θα απορροφήσει τα «κόκκινα δάνεια» φαίνεται πως βάζει η κυβέρνηση.
"Οι ίδιες οι τράπεζες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα νέα εργαλεία. Εμείς ό,τι είχαμε να νομοθετήσουμε, το νομοθετήσαμε", τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, μετά από τη συνάντηση με τους θεσμούς και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από τραπεζικά στελέχη περί σύστασης bad bank για τη διαχείριση μεγάλων προβληματικών δανείων.
Δήλωση που αποτυπώνει τη διάθεση της κυβέρνησης να μην διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη σύσταση bad bank για τη διαχείριση κόκκινων δανείων που φαίνεται να ξαναβάζουν στο τραπέζι τραπεζικά στελέχη.
Το θέμα θα συζητηθεί αύριο με τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά από τη σκοπιά της αναμόρφωσης του νόμου Δένδια, με έμφαση στην αποτελεσματικότερη εξωδικαστική διαδικασία, η οποία θα προβλέπει και την αποβολή του μη συνεργάσιμου μετόχου.
Στη σημερινή συνάντηση με τους δανειστές συζητήθηκε η πρόταση της ελληνικής πλευράς για αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται περισσότερους πόρους και να σχεδιάζει περισσότερα προγράμματα.
Τέλος, οι θεσμοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον αναπτυξιακό νόμο και την πορεία του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: