Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ Ελεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες

Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Ελεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ελεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες

Οπως δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 «με το πέρας της τουριστικής περιόδου, αποτιμάμε τα αποτελέσματα του ελέγχου και το επόμενο διάστημα, πολύ σύντομα, ξεκινάμε τους ελέγχους και σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες που εμφανίζουν μεγάλη παραβατικότητα». Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθούν τουριστικά καταλύματα που ελέγχθηκαν τη θερινή περίοδο και εντοπίστηκαν διαφορές στις τιμές των κρατήσεων με αυτές που εμφάνισαν τα καταλύματα το συγκεκριμένο διάστημα.
Ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ έχει εκπονήσει σχέδιο για τους ελέγχους στους ελεύθερους επαγγελματίες και οι έλεγχοι θα γίνονται ανάλογα με τον βαθμό «επικινδυνότητας» του εκάστοτε κλάδου, όπως αυτός προκύπτει από την «ανάλυση κινδύνου» (risk analysis) που έχουν εκπονήσει στη ΓΓΔΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή «οι προληπτικοί έλεγχοι δεν σταματούν, δεν θα σταματήσουν, αλλά θα επεκταθούν».
Αναφερόμενος στην απομάκρυνση των επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΠ, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι «ο νόμος για την Ανεξάρτητη Αρχή προβλέπει την αξιολόγηση 80 διευθυντών υψηλών θέσεων ευθύνης, μέσα στο 2016 διότι αυτοί θα πρέπει είτε να αξιολογηθούν θετικά και να παραμείνουν στη θέση τους, είτε να αξιολογηθούν αρνητικά και να αντικατασταθούν πριν το τέλος του χρόνου. Αυτό κάναμε με συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια τόσο για το 2015 όσο και για το 2016. Οι συγκεκριμένες διευθύνσεις δεν είχαν τα αποτελέσματα που περιμέναμε και γι’ αυτό είχαμε και την αξιολόγηση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: