Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σταθάκης: Σταθεροποιήθηκε η οικονομία, μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σταθάκης: Σταθεροποιήθηκε η οικονομία, μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη

Σταθάκης: Σταθεροποιήθηκε η οικονομία, μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη

Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη, εφόσον συνεχιστούν οι θετικές ενδείξεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αποθήκη Δ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
"Υπάρχουν δύο εμφανή φαινόμενα. Ό,τι η οικονομία σταθεροποιήθηκε. Ένα χρόνο μετά, είναι εμφανή τα στοιχεία σταθεροποίησης της οικονομίας. Είμαστε στο οριακό σημείο, στο οποίο μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και μετά - και εφόσον συνεχίσουν οι θετικές ενδείξεις της οικονομίας- μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάκαμψη,όμως,η οποία απαιτεί κι άλλα πράγματα. Η ανάκαμψη αυτή χρειάζεται υποβοήθηση", είπε ο κ. Σταθάκης.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ίδρυση επιχειρήσεων αυτόματα, μέσα σε μια μέρα-και την αυτοαδειοδότηση τους σε τρεις μέρες. Ηδη, είναι στη Βουλή δύο νομοσχέδια.Το ένα προβλέπει την ηλεκτρονική ίδρυση εταιριών μέσα από τα Επιμελητήρια και το δεύτερο αφορά στην αυτοαδειοδότησητων εταιριών.Δηλαδή, θα ανοίγουν, θα λειτουργούν και ο έλεγχος θα έρχεται εκ των υστέρων. Η αυτοαδειοδότηση θα αρχίσει από τέσσερις σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, με πρώτο αυτόν της εστίασης και εν συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους.
Σχετικά με τα "κόκκινα δάνεια" ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ελλάδα.
Ως προς τις μικρές, μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που χρωστούν ταυτόχρονα και στο κράτος και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα νομοθετηθεί η δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού γρήγορης διευθέτησης των χρεών αυτών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: