Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΦΟΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Εφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα χωρίς... ταυτότητα

ΣΦΟΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα χωρίς... ταυτότητα

Εφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα χωρίς... ταυτότητα

Αιφνιδιαστικά και με τρόπο άκρως αντιδεοντολογικό, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εισέβαλαν στα γραφεία της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Αθήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές κοντά στον διοικητή τα εν λόγω άτομα αρνήθηκαν να επιδείξουν τις ταυτότητές τους.
Η κυρία Λίνα Στουρνάρα έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ  για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013. Ομως, για την κ. Λίνα Στουρνάρα δεν υπήρξε καμιά εμπλοκή στην υπόθεση.
Πηγές κοντά στον διοικητή τόνιζαν με νόημα «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Αντιθέτως, κάποιοι θα πρέπει να φοβούνται για όσα θα ακολουθήσουν».
Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση έγινε λίγες ώρες αφ' ότου κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Γ. Στουρνάρας «έκοψε» τους κ. Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου από την τράπεζα Αττικής, πρόσωπα που ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Ανοίγει έτσι νέος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ, μια σχέση που έχει περάσει από 40 κύματα. Τον τελευταίο καιρό υπήρξε σχετική ανακωχή αλλά η απόρριψη των επιλογών του Μαξίμου για την Αττικής φέρεται να ενόχλησε συγκεκριμένους κύκλους στην κυβέρνηση.
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Τράπεζα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πόρισμα για λογαριασμό του SSM που σχετίζεται με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα υπάρχουν συμπεράσματα – φωτιά για το τι συνέβαινε στην τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: