Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» ούτε για τα χρέη επιχειρήσεων

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» ούτε για τα χρέη επιχειρήσεων

Δεν έκλεισε η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου για τα χρέη επιχειρήσεων - Κυβέρνηση: ως τα τέλη του μήνα θα τους στείλουμε νομοσχέδιο
den-bgike-leukos-kapnos-oute-gia-ta-xrei-epixeirisewn
 
Την εκτίμηση ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι θεσμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τους όρους υπό τους οποίους θα επιτυγχάνεται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις οφειλές των επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, εξέφρασε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας συνάντησης για σήμερα με το «κουαρτέτο».
Σύμφωνα με το αρμόδια κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει προσχέδιο νόμου στους θεσμούς μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή, η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Σώμα αξιολογητών φερεγγυότητας

Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων σχετικά με το αν θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βιώσιμες ή όχι θα γίνεται από τους «αξιολογητές φερεγγυότητας», ένα καινούργιο σώμα το οποίο θα συγκροτηθεί ενδεχομένως και με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Οι αξιολογητές με τη σειρά τους θα παραδίδουν το πόρισμά τους  σε αρμόδια Επιτροπή που θα συγκροτείται από τους πιστωτές –ακόμη και το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία αν υπάρχουν οφειλές τέτοιου είδους. Η Επιτροπή με τη σειρά της θα καταλήγει στη ρύθμιση που θα γίνεται επί των χρεών, ακόμη και το αν θα υπάρχει»κούρεμα» ή όχι. Η διαδικασία θα επικυρώνεται από δικαστή όπως έλεγε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.  

Οι διοικήσεις των τραπεζών

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων των τραπεζών θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως και μέσα στον Οκτώβριο, έκανε αρμόδια πηγή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως εξήγησε η ίδια πηγή, η κάθε τράπεζα έχει ακολουθήσει ξεχωριστή διαδικασία με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρξουν καθυστερήσεις μέχρι την τελική επιλογή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: