Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Δήλωση πόθεν έσχες από τις 15 Οκτωβρίου

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Δήλωση πόθεν έσχες από τις 15 Οκτωβρίου


Την επισύναψη στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, αντιγράφων των εγγράφων που αποδεικνύουν τη δηλούμενη περιουσιακή κατάσταση, καθιστά αναγκαία τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης τόσο στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Υποχρεωτικά
Η σχετική διάταξη περιλαμβάνει τους υποχρεωτικώς (σ.σ. και όχι τους δειγματοληπτικώς) ελεγχόμενους σύμφωνα με τον νόμο για το πόθεν έσχες. Σημειώνεται ότι στον υποχρεωτικό έλεγχο εμπίπτει ένας ευρύς κύκλος κρατικών λειτουργών, καθώς και προσώπων που δραστηριοποιούνται σε τομές που σχετίζονται με τον δημόσιο βίο ή συναλλάσσονται με το Δημόσιο.
Μεταξύ αυτών, είναι και ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης, ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εισαγγελείς και δικαστές των ανωτάτων δικαστηρίων, τα ανώτατα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επίσης και ιδιοκτήτες και μέτοχοι, αλλά και διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας).

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων θα υποβληθούν φέτος, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικά. Το σύστημα για την υποβολή τους θα ανοίξει την 15η Οκτωβρίου 2016, ενώ τελευταία προθεσμία υποβολής τους ορίστηκε η 15η Ιανουαρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: