Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινάει η πρώτη φάση των αυτεπάγγελτων συμψηφισμών την ερχόμενη εβδομάδα

Ξεκινάει η πρώτη φάση των αυτεπάγγελτων συμψηφισμών την ερχόμενη εβδομάδα


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να "τρέξει" η πρώτη φάση των αυτεπάγγελτων συμψηφισμών από την αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Δ.Ε.

Σε πρώτη φάση θα συμψηφιστούν οι υπερεισπράξεις, δηλαδή εκκρεμή ποσά οφειλετών τα οποία είχαν προκύψει από διπλές πληρωμές, πληρωμές με λανθασμένες ταυτότητες οφειλών, πληρωμές με ταυτότητες οφειλών οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε οφειλόμενο φόρο, ενώ στην συνέχεια οι συμψηφισμοί θα γίνουν και συμψηφισμοί σε φορολογούμενους με μια μόνο οφειλή (π.χ. Εν.Φ.Ι.Α.).

Υπενθυμίζουμε ότι η αυτόματη αυτή διαδικασία είχε γίνει για πρώτη φορά από την Δ.ΗΛΕ.Δ. κεντρικά το περασμένο Δεκέμβρη και είχε σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση  περίπου 67.000 ανθρωποωρών εργασίας από το δημόσιο.

Σύντομα όπως έχει ήδη δηλώσει η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κα Σ.Σεχπερίδου θα υπάρξει και η δυνατότητα να βλέπει ο κάθε φορολογούμενος και το ποσό της επιστροφής του στο σύστημα του taxis, ενώ σε επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα να κάνει ηλεκτρονικά ο φορολογούμενος τους συμψηφισμούς που επιθυμεί (για ποσά που οφείλει με ποσά που δικαιούται να λάβει).



http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: