Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά εν μέσω φόβων για ένα σκληρό Brexit

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά εν μέσω φόβων για ένα σκληρό Brexit

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά εν μέσω φόβων για ένα σκληρό Brexit

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για ένα «σκληρό» Brexit και μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,5%στις 18.168 μονάδεςΜε απώλειες 0,5% έκλεισε και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,2%.
Ο δείκτης WSJ του δολαρίου, που μετρά την ισοτιμία του έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, αυξήθηκε 0,6%. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε 3,3% στα 1.266,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2013.
Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας συνέχισαν την πρόσφατη πτωτική τους τάση, με τον σχετικό δείκτη του S&P 500 να υποχωρεί 2,2%. Οι μετοχές της Apple, της Goldman Sachs και της JP Morgan Chase ήταν μεταξύ των λίγων που σημείωσαν κέρδη στον Dow. Σημειώνεται ότι οι τεχνολογικές και οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ανέκαμψαν στο τρίτο τρίμηνο.
Ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τζέφρι Λέικερ, δήλωσε σήμερα ότι η Fed πρέπει να αυξήσει προληπτικά τα επιτόκιά της για να αποτρέψει μία επιτάχυνση του πληθωρισμού και τον κίνδυνο να αναγκασθεί σε μία απότομη σύσφιγξη της πολιτικής της. Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά από τα στοιχεία της Δευτέρας, που έδειξαν ανάκαμψη της αμερικανικής μεταποίησης.
Οι επενδυτές άρχισαν να προσβλέπουν στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ και για τα κέρδη τρίτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών. Οι τελευταίες περίοδοι ανακοινώσεων εταιρικών κερδών απογοήτευσαν, αν και πολλοί αναλυτές αναμένουν να βελτιωθεί η εικόνα, καθώς ξεθυμαίνουν οι αρνητικές ειδήσεις από τον ενεργειακό τομέα.
Στο Λονδίνο, το χρηματιστήριο αυξήθηκε 1,3%, καθώς η στερλίνα έκανε βουτιά σε χαμηλό 30 ετών και πλέον, κάτι που ενισχύει τις βρετανικές εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: