Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Χαρδούβελης: Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για την πολιτική του ΔΝΤ ποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ

Χαρδούβελης: Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για την πολιτική του ΔΝΤ ποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: 09/11/2016 - 12:59
Τελευταία δημοσίευση: 13:32Οικονομία
Χαρδούβελης: Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για την πολιτική του ΔΝΤ ποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ
«Η εκλογή Τραμπ θα δημιουργήσει κλίμα αστάθειας στην οικονομία, μέχρι να καταλάβουμε όλοι, ποια είναι η πολιτική του ατζέντα, γιατί είπε πολλά προεκλογικά, χωρίς ωστόσο να έχει συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα, πέραν της μείωσης των φόρων» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών. 
«Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά ποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ όσον αφορά στην πολιτική του ΔΝΤ, ο οποίος είναι ένας διεθνής οργανισμός. Οι ΗΠΑ έχουν βεβαίως ένα μεγάλο ειδικό βάρος, αλλά το ΔΝΤ δεν θα κάνει αυτό που λένε οι ΗΠΑ. Αυτό που καμιά φορά παίζει ρόλο, είναι ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, με κάποιο τηλεφώνημα, του τύπου "μη βάζετε την Ελλάδα τόσο στη γωνία» πρόσθεσε μιλώντας στον Focus Fm 103,6.
Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει απ’ ότι βλέπω κι από τον ανασχηματισμό η προσπάθεια, η πολιτική βούληση να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν είναι εύκολο όμως» ενώ υποστήριξε ότι «αν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει τους επόμενους δύο μήνες, η πιθανότητα όμως, υπάρχει».
«Τη λέξη 'κούρεμα' πρέπει να την ξεχάσουμε. Η μεγάλη λύση για το χρέος θα γίνει μάλλον αρχές 2018, όταν θα λυθούν τα πολιτικά προβλήματα στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
 Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι δεν υπάρχει βάση σ' αυτά που κατά καιρούς ακούστηκαν, περί συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας μάλιστα ότι κανείς δεν τον είχε καλέσει. Ερωτηθείς τέλος, για το αν έχει φέρει τα χρήματά του από το εξωτερικό, απάντησε: "Σιγά σιγά φέρνω τα χρήματά μου στην Ελλάδα. Είχα χρήματα στο εξωτερικό από την εποχή που ήμουν φοιτητής, έχω ζήσει στο εξωτερικό για 20 χρόνια, έχω, όπως καταλαβαίνετε διεθνές χαρτοφυλάκιο."
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: