Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΚΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Στον ΕΦΚΑ καλούνται συνδικάτα και εργοδότες

ΑΠΟΦΑΣΗ Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΚΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Στον ΕΦΚΑ καλούνται συνδικάτα και εργοδότες


Πρόσκληση στις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στη «διοίκηση» του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης υποδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους στις οκτώ συμβουλευτικές επιτροπές που προβλέπονται (άρθρο 58 του Ν.4387/2016) και μέσα από τις οποίες θα εκλεγούν δύο μέλη για το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, θα απευθύνει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε εφαρμογή του νόμου ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος εξέδωσε απόφαση, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση οκτώ συμβουλευτικών επιτροπών: Από τους μισθωτούς και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα (4 + 2 αντίστοιχα), του Δημοσίου, των στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, των ναυτικών και των εφοπλιστών, των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και των εργοδοτών, των επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών. Συνολικά θα μετέχουν 47 μέλη (μαζί με τους υπαλλήλους) που θα υποδειχθούν από τις οργανώσεις εντός 10 ημερών μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου.
Διορισμός
Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των σχετικών προτάσεων, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα προχωρεί στον διορισμό εκπροσώπων κατά την κρίση του, από τα ΝΠΔΔ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ασφαλισμένων και των εργοδοτών. Επίσης σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις οργανώσεις λυθεί, τεθεί υπό εκκαθάριση ή εκλείψει για οποιοδήποτε λόγο, ο υπουργός καλεί την, κατά την κρίση του, αντίστοιχη οργάνωση ασφαλισμένων ή εργοδοτών να ορίσει εκπροσώπους.
Τετραετής θητεία
O πρόεδρος και τα μέλη των Συμβουλευτικών Επιτροπών με τους αναπληρωτές τους, ορίζονται με απόφαση του υπουργού με τετραετή θητεία και συνδράμουν στη χάραξη των γενικών κατευθύνσεων λειτουργίας του ΕΦΚΑ. Δύο, ωστόσο, θα εκλεγούν, με μυστική ψηφοφορία από τον πίνακα προτεινομένων από κάθε Επιτροπή, για να συμμετέχουν, από την 1/1/2017, στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: