Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για λύση στο χρέος τον Δεκέμβριο

ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για λύση στο χρέος τον Δεκέμβριο

ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για λύση στο χρέος τον Δεκέμβριο

Επαναβεβαιώθηκε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους τον Δεκέμβριο, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα τον καθαρό διάδρομο που αναζητά, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Τι δήλωσαν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών
«Σε καλό κλίμα για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το σημερινό Εurogroup.
​​Επαναβεβαιώθηκε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους το​ν Δεκέμβριο, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα τον καθαρό διάδρομο που αναζητά.
Φυσικά και διατυπώθηκαν ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις».


Τι αναφέρει το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα


«Οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τη συνεχιζόμενη δεύτερη αξιολόγηση υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, μετά την αποστολή ελέγχου των θεσμών στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.
Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές Αρχές και τα στελέχη της αποστολής να συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία τους και να ολοκληρώσουν γρήγορα την αξιολόγηση.
Η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό του 2017, τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Το Eurogroup ενημερώθηκε για την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στις ελληνικές Αρχές έως σήμερα από την υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υπηρεσία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015 για να βοηθήσει τις χώρες – μέλη στην εφαρμογή διοικητικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη. Το Eurogroup αναμένει ότι η υπηρεσία θα εστιάσει στη βοήθεια προς την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια: