Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πιτσιλής: «Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Πιτσιλής: «Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Πιτσιλής: «Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές φωτογράφισαν ως λύση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής οι ομιλητές στο 3o συνέδριο ATHENS LAW FORUM ON TAXATION, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την εταιρεία PALLADIAN, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Β.Κόλλιας, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι για άλλη μια φορά οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματικοί τζίροι συνεχώς μειώνονται. Καυτηρίασε τον φαύλο κύκλο των εισπρακτικών μέτρων, ενώ επισήμανε ότι δεν παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ακόμη, έθεσε ως ζητούμενο την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να πραγματοποιηθούν γενναίες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.
Επισήμανε, τέλος, ότι μια προσεκτικά δομημένη φορολογική πολιτική μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε.
Ο βουλευτής Ημαθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε ότι η φοροκεντρική δημοσιονομική πολιτική δεν βοηθάει στην ανάπτυξη και οδηγεί σε αδιέξοδο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χώρα και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο».
Τόνισε, δε, ότι ως χώρα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό οφειλών στο Δημόσιο σε όλη την ευρωζώνη και επισήμανε ότι το ιδιωτικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο σύνολό του. Πρότεινε επέκταση του πλαστικού χρήματος για την καλύτερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραία υπερφορολόγηση και ολιγωρία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί σε απώλειες εσόδων.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που η φορολογική Διοίκηση στελεχώνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και στους κόλπους της εισέρχονται άνθρωποι μορφωμένοι, με εμπειρία και ικανότητες. Έθεσε, δε, ως ένα σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά η επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας και η κωδικοποίηση των εγκυκλίων.
Υποστήριξε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων θα δώσει ανάσα στους πολίτες, ενώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, στάθηκε στη σημασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και στην περαιτέρω επέκταση της διεθνούς συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας.
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της, ενώ τόνισε ότι και η Γενική Γραμματεία θα είναι δίπλα στους φορολογούμενους, για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: