Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Βολές κατά των δανειστών από Αλεξιάδη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Βολές κατά των δανειστών από Αλεξιάδη

Τρ. Αλεξιάδης: Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλες τις πλευρές είναι ότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί και νέα μέτρα
Τρ. Αλεξιάδης: Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλες τις πλευρές είναι ότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί και νέα μέτρα

«Πυρά» κατά των δανειστών και των απαιτήσεών τους για επιβολή νέων μέτρων εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας χθες στον RealFm υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί όσα έχουν συμφωνηθεί από το 2015 και στο πλαίσιο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί τη διαρκή επιχειρηματολογία ή τη λογική νέα μέτρα ή νέα μνημόνια ή νέες συμφωνίες ή οτιδήποτε άλλο.
Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, τηρεί τη συμφωνία με μεγάλες δυσκολίες και πολλά πολιτικά προβλήματα, καθώς τα στελέχη της δεν ζουν σε κάποιο πύργο απομονωμένα από την κοινωνία, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα «ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι»;
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλες τις πλευρές είναι ότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί και νέα μέτρα.
Εξάλλου, όπως υπενθύμισε, από την 1η Ιανουαρίου 2017, με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία που ψηφίστηκε από 221 βουλευτές, θα υπάρξει κι άλλη αύξηση του ΦΠΑ σε μία σειρά νησιών, καθώς μια σειρά άλλων μέτρων.
Παράλληλα ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση και στα δυο ακανθώδη θέματα, που απασχολούν ιδιαίτερα την περίοδο αυτή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, του ακατάσχετου λογαριασμού και της εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων.
Για το επίδομα θέρμανσης υπογράμμισε ότι το μόνο που θα αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι θα επιχειρηθεί να γίνει πιο σωστά η κατανομή των τεσσάρων ζωνών που υπήρχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: