Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ Morgan Stanley: Το έργο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το έχουμε ξαναδεί

ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

Morgan Stanley: Το έργο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το έχουμε ξαναδεί

Morgan Stanley: Το έργο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το έχουμε ξαναδεί

«Το έργο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το έχουμε ξαναδεί» επισημαίνει σε έκθεσή της η  Morgan Stanley, με αφορμή την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του έτους. 
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι η λιτότητα και η πολιτική αστάθεια συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην τραυματισμένη ελληνική οικονομία και τονίζει ότι η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα μόλις παύσουν να ισχύουν περιορισμοί, όπως τα capital controls, η λιτότητα, τα ελλείμματα χρηματοδότησης, το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η πολιτική αβεβαιότητα. Όπως επισημαίνει, το πιθανότερο είναι να δούμε τους τέσσερις πρώτους περιορισμούς να αίρονται, όχι όμως και τον πέμπτο.
Σε ό,τι αφορά στο χρέος, η Morgan Stanley θεωρεί ότι ίσως να υπάρξουν κάποια μέτρα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ενδεχομένως στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Προειδοποιεί πάντως ότι σημαντική περαιτέρω αναδιάρθρωση μπορεί να μην είναι βιώσιμη, διακινδυνεύοντας έτσι να αναβάλει οποιαδήποτε πιθανή επιλεξιμότητα των ομολόγων στο QE της ΕΚΤ μέχρι το τέλος του 2017 ή ακόμα και μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης το 2018.
Πιθανολογεί μάλιστα ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: