Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Στοχευόμενους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλή ένταση παραβατικότητας στην αγορά εργασίας διενεργεί το Σ.ΕΠ.Ε. ενόψει της εορταστικής περιόδου

Στοχευόμενους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλή ένταση παραβατικότητας στην αγορά εργασίας διενεργεί το Σ.ΕΠ.Ε. ενόψει της εορταστικής περιόδου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 16-12-2016

Στοχευόμενους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλή ένταση παραβατικότητας στην αγορά εργασίας διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) ενόψει της εορταστικής περιόδου. Με έναρξη το  εμπορικό γεγονός της «Black Friday», έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και πραγματοποιείται εκστρατεία ελέγχων ενόψει των εορτών σε  όλη τη χώρα. Η υλοποίηση του πλάνου αυτού θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Σκοπός των ελέγχων αυτών είναι η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, που ουσιαστικά υποβαθμίστηκαν από τις μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-14.
Ο προγραμματισμός των στοχευόμενων ελέγχων σε κλάδους που βάσει στατιστικών δεδομένων παρατηρείται υψηλή παραβατικότητα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοχοποίηση συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αντίθετα ανταποκρίνεται στον πραγματικό ρόλο του Σ.ΕΠ.Ε. Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε παράπονα περί στοχοποίησης, ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση εξαίρεσης από την ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, όπως δεν θα υπάρξουν και εξαιρέσεις από τους ελέγχους.  

Το Σ.ΕΠ.Ε έχει ήδη προγραμματίσει για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς μια σειρά παρεμβάσεων. Σε αυτό τον σχεδιασμό θα αξιοποιηθούν τα εργαλεία εκτίμησης κίνδυνου που παρέχονται στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε. Με τα καινούργια εργαλεία, θα αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα του Σ.ΕΠ.Ε. για στοχευμένους ελέγχους με προτεραιότητα σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας, όπως η εστίαση και οι εν γένει χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε ότι αφορά την αδήλωτη εργασία.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: