Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Προς έκτακτο Eurogroup λόγω διαφωνιών της Γερμανίας

Προς έκτακτο Eurogroup λόγω διαφωνιών της Γερμανίας

Πρώτη καταχώρηση: 21/12/2016 - 11:58
Τελευταία δημοσίευση: 11:58Οικονομία
Προς έκτακτο Eurogroup λόγω διαφωνιών της Γερμανίας
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Αυξημένη πιθανότητα για σύγκληση τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) μεταφέρουν στο real.gr κύκλοι των Βρυξελλών και της Χάγης, καθώς διεκόπη και πάλι σήμερα το πρωί η σιωπηλή διαδικασία εκτέλεσης των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους στο ΔΣ του ESM.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι μια χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η Γερμανία, διατύπωσε ενστάσεις και η διαδικασία διεκόπη.
Ως εκ τούτου και καθώς όπως γνωρίζει το real.gr o πρόεδρος του Eurogroup επιθυμεί τη διευθέτηση του ζητήματος οπωσδήποτε σήμερα.
Σκοπεύει να συγκαλέσει το Εurogroup σε τηλεδιάσκεψη για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή Τσακαλώτου με τις έγγραφες εγγυήσεις έφτασε μετά την διακοπή της διαδικασίας του ESM.
Πηγή: real.gr

Θρίλερ με την Ελλάδα: Συνεχείς ανατροπές με το μπλόκο της Γερμανίας στις εξαγγελίες Τσίπρα

Πρώτη καταχώρηση: 21/12/2016 - 15:10
Τελευταία δημοσίευση: 15:10Οικονομία
Θρίλερ με την Ελλάδα: Συνεχείς ανατροπές με το μπλόκο της Γερμανίας στις εξαγγελίες Τσίπρα
του Θάνου Αθανασίου
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από καλά πληροφορημένη πηγή, δεν θα χρειαστεί τελικά τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, καθώς αναμένεται μέχρι το απόγευμα να διαμορφωθεί τελικώς η συναίνεση για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων.
Νωρίτερα, κύκλοι των Βρυξελλών και της Χάγης είχαν μεταφέρει στο real.gr την αυξημένη πιθανότητα για σύγκληση τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς διεκόπη και πάλι σήμερα το πρωί η σιωπηλή διαδικασία εκτέλεσης των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους στο ΔΣ του ESM.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι μια χώρα (σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η Γερμανία), διατύπωσε ενστάσεις και η διαδικασία διεκόπη.
Ως εκ τούτου και καθώς όπως γνωρίζει το real.gro πρόεδρος του Eurogroup επιθυμεί τη διευθέτηση του ζητήματος οπωσδήποτε σήμερα.
Σκοπεύει να συγκαλέσει το Εurogroup σε τηλεδιάσκεψη για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγή, η επιστολή Τσακαλώτου δεν έχει αποσταλεί ακόμα και αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Πηγή: real.gr
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: