Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση από Λογιστές Ελεγκτές και Συνδικάτο Επισιτισμού για το εργατικό ατύχημα στα Everest

Ανακοίνωση από Λογιστές Ελεγκτές και Συνδικάτο Επισιτισμού για το εργατικό ατύχημα στα Everest


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)
Κάνιγγος 27,  Τηλ. 2103802923, 2103835093,
ΦΑΞ 3801227, 10682, ΑΘΗΝΑ,
Web site:www.elepa.gr, Email: elepa@elepa.gr


Πέμπτη, 1 Δεκέμβρη 2016

Ανακοίνωση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα EVERESΤ.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζουμε εκ μέρους όλων των εργαζομένων των δυο κλάδων θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της συναδέλφισσας που έχασε τη ζωή της σήμερα το πρωί, στο κατάστημα των Everest στη Βικτώρια, την ώρα που εργαζόταν στο υπόγειο, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο χώρο για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους τραυματίες.

Οι ευθύνες βαραίνουν κυβέρνηση και εργοδότες για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, για την απουσία κατάλληλων υποδομών που θα διασφαλίζουν υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς για εργαζόμενους και πελάτες, για την επικίνδυνη υποστελέχωση κρατικών μηχανισμών ελέγχου που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν ή και να αποτρέψουν τέτοιου είδους ατυχήματα.

Μάλιστα η κατάσταση θα χειροτερέψει με το νομοσχέδιο που πέρασε μόλις χτες στη Βουλή και που με αυτό παραδίδει η κυβέρνηση την ευθύνη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (που και αυτές θα λειτουργούν με βάση το κέρδος) σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, καταργώντας επί της ουσίας ρυθμίσεις για την προφύλαξη στον τομέα των τροφίμων, της πυρασφάλειας και του περιβάλλοντος.

Θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μοναδικό σκοπό το κυνήγι του κέρδους και τον ανταγωνισμό ανάμεσα τους, είναι πάντα οι εργαζόμενοι. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το μόνο περιστατικό και στους δυο κλάδους, που τα τελευταία χρόνια σημειώνουν μεγάλη κερδοφορία και ανάπτυξη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο δραματικό τρόπο ότι τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας. Ήρθε η ώρα, όλοι οι εργαζόμενοι να πούμε: Ως εδώ! Κανένας άλλος νεκρός, κανένας άλλος τραυματίας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, καμιά άλλη θυσία για τα συμφέροντα των καπιταλιστών!

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν οργανωμένα με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική.

Άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι των δυο κλάδων να απαιτήσουμε:

Να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε  χώρο δουλειάς.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

http://taxheaven.gr

Υπ. Εργασίας: Συλλυπητήρια στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1-12-2016                                 

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας EVEREST στο κέντρο της Αθήνας.

Εύχεται επίσης, ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος και  προέβη στις απαραίτητες ενέργειες  ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το Σ.ΕΠ.Ε. ανταποκρινόμενο στον ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν.

http://taxheaven.gr

Γ.Σ.Ε.Ε.: Νέος «φόρος ζωής» στους χώρους εργασίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/12/2016

ΝΕΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το σημερινό δυστύχημα στο ταχυφαγείο EVEREST στην πλατεία Βικτωρίας, που στοίχισε τη ζωή σε μία νέα γυναίκα και οδήγησε στο νοσοκομείο ακόμη 5 άτομα.

Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και φυσικά να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Για τη Συνομοσπονδία η τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων εν ώρα δουλειάς, είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

Τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους 5 συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: