Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τρ. Αλεξιάδης: Real time σύνδεση μηχανισμών με Γ.Γ.Δ.Ε. - Οι πραγματικοί συντελεστές επιβάρυνσης για τα αδήλωτα εισοδήματα

Τρ. Αλεξιάδης: Real time σύνδεση μηχανισμών με Γ.Γ.Δ.Ε. - Οι πραγματικοί συντελεστές επιβάρυνσης για τα αδήλωτα εισοδήματα




Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Τρ. Αλεξιάδης μίλησε στην εκπομπή του Ν. Στραβελάκη στον real fm και έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με θέματα του πολυνομοσχεδίου.


Σύνδεση επιχειρήσεων on line με taxis

Όλοι οι φορολογικοί μηχανισμοί είτε πρόκειται για ταμειακές μηχανές είτε για υπολογιστές, θα είναι πλέον συνδεδεμένοι με το την ΓΓΔΕ (σ.σ. βλ. άρθρο 69 του νομοσχεδίου)  έτσι ώστε να υπάρχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των φορολογικών υπηρεσιών. Θα μπορεί από απόσταση πλέον η φορολογική διοίκηση και ο ελεγκτής να βλέπει σε μια συγκεκριμένη ημέρα πόσες αποδείξεις έχουν κοπεί, έτσι ώστε από απόσταση πλέον να έχει εικόνα και να μπορεί και να στοχεύει καλύτερα σε ελέγχους, επισήμανε ο κος Τ. Αλεξιάδης. Ο τεχνικός εξοπλισμός υπάρχει, πρέπει να ξεκινήσουμε από τους χώρους που έχουν την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και να προχωρήσουμε σε όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς.



Οικειοθελής δήλωση εισοδημάτων   

Πρέπει να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Οι συντελεστές δεν είναι όπως τους περιγράφουν. Για τα νομικά πρόσωπα ξεκινούν από το 21.6% και φτάνουν το 25% (για Ο.Ε.- Ε.Ε.) και για τις Α.Ε.- Ε.Π.Ε. ξεκινούν από 26% και φτάνουν μέχρι το 30%. Για τα φυσικά πρόσωπα εκεί μεγαλώνουν οι συντελεστές, και σε φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα εφόσον δεν έχει γίνει ο έλεγχος, η επιβάρυνση για ορισμένα έτη που ο συντελεστής είναι περίπου 45% η επιβάρυνση ξεκινάει από το 48% και φτάνει το 56% σε περιπτώσεις που έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.


Ακούστε το ηχητικό:

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/32708/print/printer


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: