Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο.Ι.Υ.Ε.: Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Ο.Ι.Υ.Ε.: Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου



Αθήνα, 12/1/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΑΠΟ 8 ΣΕ 10!
ΚΑΤ΄ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ


Η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Γενάρη 2017, ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά, σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

Πέραν αυτού όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά εκλέχθηκε από το λαό και τους εργαζόμενους με σημαία την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, των εργατικών δικαιωμάτων και την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας, ξεπέρασε κάθε νεοφιλελεύθερο όριο!

Κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων, χωρίς κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου να της το έχει ζητήσει, αλλά προφανώς σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές, ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10!

Παραμονές Χριστουγέννων, ώστε να μην το πάρει κανείς χαμπάρι και σε άσχετο νομοσχέδιο για το Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε άρον άρον (Ν. 4446/2016, ΦΕΚ Α’ 240/22-12-16), διευρύνει την περίοδο των προσφορών (δηλαδή κάθε Μάιο και Νοέμβριο) από 20 σε 30 ημέρες και επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 2 Κυριακές (από 1 προηγουμένως).

Μάλιστα το μπαλάκι της διεύρυνσης της περιόδου προσφορών και της αύξησης των Κυριακών, το ρίχνει στους Αντιπεριφερειάρχες, με πρόσχημα δήθεν τις τοπικές ανάγκες, ενώ φροντίζει να προβλέψει ότι, σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων/προσφορών συμπίπτει με Αργία, τα καταστήματα να λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή!

Η Κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί επικοινωνιακά να δηλώνει ότι υποστηρίζει (δήθεν) τους εργαζόμενους, αλλά την ίδια στιγμή επιμένει να τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές της εργασιακής εκμετάλλευσης και εξάντλησης, της απλήρωτης Κυριακάτικης εργασίας, τα απλήρωτα και εν πολλοίς εικονικά Κυριακάτικα 5ωρα χωρίς χορήγηση ρεπό, την εργασία – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ξεκούρασης και προσωπικής ζωής.

Η Κυβέρνηση με τις κινήσεις της δείχνει ότι έχει ενταχθεί πλέον στο νεοφιλελεύθερο – μνημονιακό μπλοκ των μεγαλοεργοδοτών και των δανειστών, που θέλουν την αγορά χωρίς κανόνες λειτουργίας, τα καταστήματα ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και για 365 ημέρες, τη βίαια μετατόπιση του τζίρου σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές, την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, την αύξηση του εφεδρικού στρατού της ανεργίας, την πλήρη επικράτηση της ευέλικτης εργασίας, με εξευτελιστικούς μισθούς και μηδενικά δικαιώματα.

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Γενάρη, που τα καταστήματα είναι ανοικτά, εμείς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ξανά!

Όλες τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Η Ομοσπονδία μας, καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών, να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών μας σχέσεων.

Φθάνει πια!

Όχι στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

Ποτέ την Κυριακή!

Για την ΟΙΥΕ

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: