Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μητρόπουλος: «Κόφτης» και μετά το 2018

Μητρόπουλος: «Κόφτης» και μετά το 2018

Πρώτη καταχώρηση: 19/01/2017 - 09:15
Τελευταία δημοσίευση: 09:52Οικονομία
Μητρόπουλος: «Κόφτης» και μετά το 2018
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα τον περήφανο λαό μας αφού έχει ήδη ψηφίσει πανηγυρικά και ανεπιφύλακτα την παράταση ισχύος του “κόφτη” και μετά το 2018» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.
«Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση και τα πέντε κόμματα τού νεοθατσερικού τρίτου Μνημονίου να πουν επιτέλους την αλήθεια στον λαό και κυρίως να πουν πώς θα βγάλουν τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου, από την πορεία παραγωγικής καταστροφής της χώρας και της βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου:
«Αποκάλυψη: «Κόφτης» και μετά το 2018!
Ιδού η διάταξη! 
Στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» στις 31-12-2016 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πιθανολόγησε ότι «ο δημοσιονομικός “κόφτης” ενδέχεται να ισχύσει και μετά το 2018»(!!), δήλωση που η έγκυρη εφημερίδα μάλιστα προέβαλε και στην πρώτη σελίδα!!
Στην προχθεσινή του συνέντευξη τύπου (17-1-2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί έναν ενισχυμένο δημοσιονομικό “κόφτη” μετά το 2018.»!!
Και σ ’αυτό το ζήτημα, όπως και σε άλλα κεντρικά θέματα (πρωτογενή πλεονάσματα, αναγνώριση του συνολικού χρέους, παραίτηση από το ονομαστικό κούρεμα του χρέους, ασυλία της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία 2009-2012 κ.ά.), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα τον περήφανο λαό μας αφού έχει ήδη ψηφίσει πανηγυρικά και ανεπιφύλακτα την παράταση ισχύος του “κόφτη” και μετά το 2018!!
Ιδού η διάταξη!
Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 233 παρ. 6 του ν. 4389/2016 που αναφέρεται στον Δημοσιονομικό ”κόφτη” (τίτλος άρθρου «Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης» σελ.2794) αναφέρεται κατά λέξη:
«ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2017-2019 του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όπως περιλαμβάνεται στον ν. 4336/2015, ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 31η ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ δυνάμει της παρ. 2 του παρόντος. Η προβλεπόμενη στο προηγούμενο εδάφιο διάρκεια ισχύος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής τελεί υπό την επιφύλαξη αντικατάστασής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 8 του παρόντος.».
Εξάλλου στην παρ. 8 του ίδιου άρθρου 233 του ίδιου νόμου 4389/2016 (ΦΕΚ Α 94) προβλέπεται ότι:
«Εφόσον επιβληθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής κατά την παρ. 4 του παρόντος και σε αντικατάσταση αυτών, ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής κατά την έννοια του ν.4336/2015, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Τα μέτρα αυτά δύνανται να επανεξεταστούν μετά τη λήξη του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.».
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σεβαστούν επιτέλους  τον πολύπαθο λαό μας!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί  την κυβέρνηση να σταματήσει  τη συστηματική παραπληροφόρηση, τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση του περήφανου λαού μας!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση και τα πέντε κόμματα τού νεοθατσερικού τρίτου Μνημονίου να πουν επιτέλους την αλήθεια στον λαό και κυρίως να πουν πώς θα βγάλουν τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου, από την πορεία παραγωγικής καταστροφής της χώρας και της βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας!».
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: