Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Έλεγχο διενήργησε το Σ.ΕΠ.Ε. κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου

Έλεγχο διενήργησε το Σ.ΕΠ.Ε. κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου


                                             
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 4/1/2017


Έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου 2017, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων Ασφάλειας και Υγείας κατά την διάρκεια των εργασιών.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας. Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις. 

Το Σ.ΕΠ.Ε θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: