Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές: Με πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος η εγγραφή στο οικείο μητρώο

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές: Με πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος η εγγραφή στο οικείο μητρώο


Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, αντικαθίσταται το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, ως ένα από τα δικαιολογητικά εγγραφής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο οικείο μητρώο, από τη πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη αντικαθίσταται η υποπερίπτωση β' της περίπτ. Α' της παρ. 1 του άρθρου 4 του Π.Δ. 190/2006 (Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2002/92/Ε.Κ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση (L 9/15.1.2003, Α' 196) και πλέον απαιτείται πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος αντί του αποδεικτικού της φορολογικής ενημερότητας, καθώς έτσι δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία και διευκολύνεται σαφώς η άσκηση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, χωρίς να παραβλάπτεται η προστασία των συναλλασσομένων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 

Άρθρο .... Τροποποίηση του π.δ. 190/2006

Στην υποπερίπτωση β' της περίπτ. Α' της παρ. 1 του άρθρου 4 του π.δ. 190/2006 (Α' 196), η φράση «αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας του άρθρου 12 του ν. 4175/2013 (Α' 170), το οποίο» αντικαθίσταται με τη φράση «πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, η οποία».



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: