Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ Μαξίμου σε θεσμούς: Θέλουμε πολιτική συμφωνία

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Μαξίμου σε θεσμούς: Θέλουμε πολιτική συμφωνία

Μαξίμου σε θεσμούς: Θέλουμε πολιτική συμφωνία
Πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ζητά η ελληνική κυβέρνηση. Με αφορμή την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου που εστάλη στους θεσμούς, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «το ζήτημα είναι πολιτικό, και δεν μπορεί να λυθεί με την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στο Hilton».
Ωστόσο δεν δίνει περισσότερες εξηγήσεις και παραπέμπουν στο ΥΠΟΙΚ.
«Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα αναπτύξει τις θέσεις της Αθήνας στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου» δηλώνουν  οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι στο Eurogroup της Πέμπτης η Αθήνα επιδιώκει επί της αρχής συμφωνία για τα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Τα θέματα αυτά, όπως αναφέρει το Μαξίμου, είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Αν βρεθεί εκεί κοινή γραμμή, τότε οι κυβερνητικοί κύκλοι βλέπουν να «ξεκολλάει» η διαπραγμάτευση.

ΣΤΟ EUROGROUP H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Επιστολή χωρίς τις ελληνικές θέσεις απέστειλε στους θεσμούς ο Ευκ. Τσακαλώτος

Επιστολή χωρίς τις ελληνικές θέσεις απέστειλε στους θεσμούς ο Ευκ. Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα προσέλθει στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης για τη β' αξιολόγηση.
Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε για το θέμα αυτό τους θεσμούς, μέσω της επιστολής του αρμόδιου υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: