Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Έρχονται προσλήψεις

ΚΕΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Έρχονται προσλήψεις

Έρχονται προσλήψεις
Αυτό με τα «ΚΕΠ» για την εξυπηρέτηση δανειοληπτών προφανώς και μας ξεπερνά. Εκτός από το πασιφανές ότι δηλαδή θα «δημιουργηθούν» θέσεις εργασίες ημετέρων, δεν μπορεί κανείς άλλος να δει τη χρησιμότητά τους. Και εξηγούμαστε. Ένα «κόκκινο» δάνειο αφορά την τράπεζα και τον δανειολήπτη και κανέναν άλλον. Οι τράπεζες, στο, βαθμό που η νομοθεσία τους το επιτρέπει κάνουν ό,τι μπορούν για να ρυθμίσουν δάνεια. Αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι, ότι δηλαδή το «ΚΕΠ» θα βοηθά τον δανειολήπτη να συγκεντρώσει τα χαρτιά, ας υποχρεώσει τις τράπεζες με νόμο, να το κάνουν οι ίδιες, δουλειά τους είναι. Δυστυχώς το πρόβλημα με τα «κόκκινα» δεν λύνεται με τα ΚΕΠ. Όσα και να γίνουν, το πρόβλημα θα παραμένει όσο η κυβέρνηση δεν λύνει το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Επιτέλους ας πάψουν να βάφουν τους τοίχους που έχουν διαβρωθεί από την υγρασία. Χρειάζεται νέο σοβάτισμα, αδέρφια.
«Πάρτι» από τον επόμενο μήνα
Ο ΕΝΦΙΑ και τα μπλοκάκια
Από τον άλλο μήνα θα γίνει πραγματικό «πάρτι», όταν θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών για τις εισφορές όσων έχουν μπλοκάκι. Το σύστημα είναι τόσο περίπλοκο που χρειάζεται να είσαι «πυθία» προκειμένου να λύσεις αυτόν τον γρίφο. Κάποιοι λένε ότι τα μπλοκάκια θα είναι για τον Αλ. Τσίπρα ο ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά. Όπως και να έχει, πάντως, κάποιος θα πρέπει να πει στους εμπνευστές του ότι το σύστημα μπάζει από παντού και αποκλείεται να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αν εφαρμοστεί, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες τόσο για τους πολίτες όσο και για τα δημόσια έσοδα. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν οι κυβερνώντες και προχωρήσουν σε εκείνες τις αλλαγές που θα το κάνουν λειτουργικό και δίκαιο, τόσο καλύτερο για όλους.
Έρχονται προσλήψεις
Μας κλέβουν και το... απολαμβάνουμε
Ουδείς ενδιαφέρεται
Την περασμένη εβδομάδα ο Σύνδεσμος Εμπορίας Καυσίμων, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με δική του μυστική έρευνα ένα στα δέκα πρατήρια κλέβουν τους καταναλωτές. Και εδώ γεννάται το μέγα ερώτημα. Κανένας δεν το είδε; Κανένας δεν το άκουσε; Τι κάνει το αρμόδιο υπουργείο; Κάλεσε κανείς αυτούς που έκαναν την έρευνα να τους δώσει τα στοιχεία ή μήπως διεξάγουν δική τους έρευνα; 'Η μήπως, κάτι που είναι και το πλέον πιθανό, πως ουδείς ενδιαφέρθηκε. Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα κάποιος, επιτέλους, θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τον φουκαρά τον καταναλωτή που πληρώνει τα «άντερά» του και από πάνω τον κλέβουν. Το απόστημα θα πρέπει να σπάσει, αλλά για να σπάσει χρειάζεται βούληση και κανένας δεν δείχνει να την έχει.
Αδυναμία να αντιληφθούμε
Υπάρχει σχέδιο;
Την περασμένη εβδομάδα ένας υπουργός, ας μην πούμε το όνομά του, εμφανίστηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή, και ανάμεσα στα ερωτήματα που του τέθηκαν ήταν και το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα στον κλάδο που ηγείται. Όποιος είχε την ατυχία να τον ακούσει ακόμη ψάχνει να βρει τι ήταν το μοντέλο που περιέγραψε. Αν, δηλαδή, ένας άνθρωπος που έχει τελειώσει το Λύκειο αδυνατεί να τον αντιληφθεί και στοιχειωδώς, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο ακροατής έχει πάθει κάτι και είναι περιορισμένης αντίληψης ή ο υπουργός είναι τόσο μπροστά που οι κοινοί θνητοί δυσκολεύονται να τον αντιληφθούν. Και επειδή φοβόμαστε ότι τίποτε από δύο δεν συμβαίνει, αλλά ο υπουργός απλά δεν έχει σχέδιο και το κάνει περίπλοκο για να καλύψει την ανεπάρκειά του, προσπαθεί να θολώσει το τοπίο, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε ακόμη δρόμο ώστε να γίνουμε κανονική χώρα.
Γάζες και ορούς θέλουμε
Ακατανόητα πράγματα
Την ώρα που η δημόσια υγεία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και οι πολίτες ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, η κυβέρνηση αποφασίζει να αναβαθμίσει το σύστημα με αποκεντρωμένες δομές, που ουδείς κατάλαβε τι θα προσφέρουν. Κάποιος θα πρέπει να πει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι η χώρα και οι πολίτες δεν απαιτούν ένα κέντρο δίπλα στο σπίτι τους, αλλά απαιτούν αυτές οι δομές που υπάρχουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να έχουν την κατάλληλη στελέχωση και κυρίως να υπάρχουν και τα απαραίτητα υλικά (γάζες, οροί κ.λπ). Όλα τα υπόλοιπα είναι σαν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κάνουν αυτά που πρέπει και ας αφήσουν τα περιττά για λόγους εντυπωσιασμού, εκτός αν επιδιώκουν κάτι άλλο και όχι να στηρίξουν την υγεία.
Στερνή γνώση να σε είχα πρώτα
Σειρά λαθών
Όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος έλεγε ότι θα ήταν καταστροφή εάν η Ελλάδα δεν κλείσει την αξιολόγηση μέχρι της 5 Δεκεμβρίου του 2016, μιλούσε ορθώς. Δυστυχώς, όμως, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης η αξιολόγηση ακόμη και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά δεν υπάρχει προοπτική να κλείσει άμεσα. Δυστυχώς, για ακόμη φορά μια αποδεικνύεται πως ό,τι τελειώνει γρήγορα, είναι καλύτερο από ό,τι καθυστερεί. Η Ελλάδα στην περίοδο των Μνημονίων ποτέ δεν κέρδισε κάτι όταν οι αποφάσεις καθυστέρησαν. Τουλάχιστον ας τους γίνει μάθημα και να κλείσει εδώ και τώρα η αξιολόγηση, ώστε να μη φτάσουμε στον Μάρτιο.
Taxibeat
Πωλήθηκε όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μία εφαρμογή για ταξί, το γνωστό σε όλους taxibeat, πουλήθηκε σε ξένο επενδυτή όσο περίπου πουλήθηκε ή για την ακρίβεια θα πουληθεί και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς. Και θυμηθήκαμε τη φράση που είχε πει προ ετών ο Στέφανος Μάνος, ότι δηλαδή συμφέρει το κράτος να μεταφέρει τους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ταξί στον προορισμό τους, από ό,τι να τους μεταφέρει με βαγόνια. Δυστυχώς στην Ελλάδα διαχρονικά το κράτος ποτέ και σε κανέναν τομέα δεν μπόρεσε να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα. Ό,τι έπιανε στα χέρια του γινόταν κάρβουνο και οι υπηρεσίες που προσέφεραν ή προσφέρουν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι και κακής ποιότητας και κυρίως πανάκριβες. Κατά συνέπεια αυτό που λένε κάποιοι ότι δηλαδή ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία είναι ο μεγαλύτερος μύθος που έχει ειπωθεί ποτέ, ειδικά σε περιπτώσεις επιχειρήσεων τύπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν η Ελλάδα θελήσει κάποια στιγμή να πάει μπροστά, θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τέτοιου είδους μύθους και ιδεοληψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: