Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Wall Street: Άνοδος για τον S&P 500 και τον Nasdaq χάρη στα κέρδη των τραπεζών

Wall Street: Άνοδος για τον S&P 500 και τον Nasdaq χάρη στα κέρδη των τραπεζών

Wall Street: Άνοδος για τον S&P 500 και τον Nasdaq χάρη στα κέρδη των τραπεζών

Με άνοδο έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, μετά τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ ο Dow Jones σημείωσε μικρή πτώση 0,03% στις 19.885 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξήθηκαν 0,2% και 0,5%, αντίστοιχα.
Ο Dow επηρεάσθηκε από την πτώση των εταιρειών καταναλωτικών ειδών, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο λιγότερο από ότι αναμενόταν. Ο τζίρος ήταν χαμηλός, εν όψει του τριήμερου που ακολουθεί, καθώς τη Δευτέρα η αγορά θα είναι κλειστή.
Η Bank of America, η JPMorgan και η Wells Fargo κατέγραψαν κέρδη υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εξέφρασαν αισιοδοξία για το 2017 στις πρώτες ανακοινώσεις τους για την κερδοφορία μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Η μετοχή της Bank of America αυξήθηκε έως 2,1% στα 23,41 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδό της από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Η μετοχή της JPMorgan εκτινάχθηκε 2,2% στο ύψος – ρεκόρ των 88,17 δολαρίων, ενώ της Wells Fargo σημείωσε κέρδη 3,1% στα 56,20 δολάρια. Η Goldman Sachs έφθασε σε υψηλό 9ετίας και πλέον και της Morgan Stanley υψηλό τουλάχιστον 8 ετών.
Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί 6,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, με τη συμβολή των τραπεζών, σύμφωνα με την Thomson Reuters. «Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές είχαν μία πολύ καλή πορεία μετά τις εκλογές και τα στοιχεία που είδαμε σήμερα από τις μεγάλες τράπεζες ήταν πολύ καλά, ενώ αναμένουμε ότι ο κλάδος θα καταγράψει ισχυρά κέρδη χάρη στο περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: