Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.040.000 ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Τα σημειώματα των εισφορών άργησαν... μία ημέρα

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.040.000 ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Τα σημειώματα των εισφορών άργησαν... μία ημέρα

Τα σημειώματα των εισφορών άργησαν... μία ημέρα
Με μια ημέρα καθυστέρηση (σήμερα αντί για χθες, όπως είχε προγραμματιστεί) θα αρχίσει να αναρτά ο ΕΦΚΑ τα πρώτα ειδοποιητήρια πληρωμής των νέων εισφορών στην ιστοσελίδα του ενώ με καθυστέρηση, λόγω τεχνικών προβλημάτων, θα ξεκινήσει και η σταδιακή αποστολή, ταχυδρομικά, του συνόλου των ειδοποιητηρίων σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες.
Η αναβολή αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα. καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (που έκαναν «αγώνα δρόμου» για να «βγουν» στην ώρα τους τα ειδοποιητήρια) ενημερώθηκαν για «τεχνικές δυσκολίες του συστήματος» αλλά και για τον κίνδυνο να υπάρξουν «αστοχίες» αν, προηγουμένως, δεν «τρέξουν» δοκιμαστικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Ετσι, η σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα (www. efka.gov.gr) παρέμεινε ανενεργή και ξεκίνησε η διαδικασία των ελέγχων σε περίπου 700.000 ειδοποιητήρια που αφορούν όσους έχουν μια κύρια ασφάλιση, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με βάση τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Μητρώου των αντίστοιχων πρώην Ταμείων και το εισόδημα του 2015 από ελεύθερα επαγγέλματα. Αυτά τα ειδοποιητήρια σχεδιάζεται να «μπουν» στο σύστημα σήμερα, εφόσον δεν υπάρξει νέο πρόβλημα, ενώ σταδιακά σχεδιάζεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ συνολικά 1.040.000 σημειώματα σε πρώτη φάση.
Για τα υπόλοιπα 360.000 (πολλά από τα οποία αφορούν σε «διπλοασφαλισμένους») οι διασταυρώσεις συνεχίζονται προκειμένου να περιοριστούν οι αστοχίες και τα λάθη... Αντίστοιχη καθυστέρηση θα υπάρξει, πάντως, και στην ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων στους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου (προθεσμία για την πρώτη πληρωμή των εισφορών του μηνός Ιανουαρίου) να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Εως χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί αν όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS, τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι το σύστημα μπορεί να «πέσει»... «Ολοι θα έχουν ενημέρωση πολύ πριν από την προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών που θα γίνεται σε όλες τις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού (πάγια εντολή)», σημειώνουν στελέχη της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: