Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Παπανάτσιου: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019

Παπανάτσιου: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019

Παπανάτσιου: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019
H υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη πως το ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση ενώ διευκρίνισε ότι η πρώτη δόση της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος θα είναι στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία στα τέλη Νοεμβρίου.
Σχετικά με το αφορολόγητο η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως τα στοιχεία που έχει το ΔΝΤ σύμφωνα με τα οποία 3 εκατ. Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους περιλαμβάνουν πολίτες με μηδενικά εισοδήματα δηλαδή ανέργους.
Για το θέμα του αφορορολογήτου ορίου η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε πως: «Δεν μιλάμε για μείωση του αφορολόγητου φέτος αλλά από το 2019 η οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχουμε άλλα μέτρα λιτότητας όπως έχει δηλώσει κατηγορηματικά και ο πρωθυπουργός».
Σχετικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων η κ. Παπανάτσιου δήλωσε πως αποτελεί βασική απαίτηση του οικονομικού επιτελείου προς τους δανειστές η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των «Ειδήσεων».
Όσον αφορά στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε πως ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος) και η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου ενώ η εφαρμογή θα ανοίξει τον Απρίλιο.
Η υφυπουργός Οικονομικών άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας ρύθμισης από την εφορία για όσους χρωστούν έως 2.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: