Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρουσίαση προϊόντων ή/και υπηρεσιών αναφορικά με την ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρουσίαση προϊόντων ή/και υπηρεσιών αναφορικά με την ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΧΝΗΘΕΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Εξυπηρετώντας τον γενικό σκοπό που αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου των καυσίμων, συστήθηκε και συγκροτήθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), με την υπ’ αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Β 1076560 ΕΞ 17-5-2016/17.05.2016 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δράσεις (νομοθετικές και παρακολούθησης υλοποίησης συστημάτων) που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ο.Δ.Ε., μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δράση που αφορά στην «Ιχνηθέτηση με νέας μοριακής τεχνολογίας ιχνηθέτες των καυσίμων που διατίθενται στην κατανάλωση ή διακινούνται ή αποθηκεύονται εντός της ελληνικής επικράτειας».

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω δράσης προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της αγοράς στον τομέα των ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας, προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρουσίαση νέων συστημάτων ιχνηθέτησης των υγρών καυσίμων και συγκεκριμένα:

Α) ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας για τα υγρά καύσιμα,
Β) κατάλληλου εξοπλισμού και μεθόδων για τον προσδιορισμό αυτών σε υγρά καύσιμα,
Γ) ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης των διαδικασιών ιχνηθέτησης και ελέγχου των υγρών καυσίμων.

Για το σκοπό αυτό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα οργανώσει παρουσίαση- ενημέρωση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών (οδός Καραγιώργη Σερβίας 8, ισόγειο).

Σε αυτή προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση παρουσίασης, διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Κατά τη διάρκεια αυτής θα παρουσιαστούν από κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία οι προδιαγραφές, απαιτήσεις εφαρμογής, και οι τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων ιχνηθέτησης καυσίμων, καθώς και τα αποτελέσματα από την πιθανή εφαρμογή τους σε άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάθε εταιρείας θα παρευρίσκονται στην αίθουσα αποκλειστικά εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας και εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως την 03.03.2017.

Η συμμετοχή θα δηλώνεται στο email: i.polytsakis@aade.gr , στο γραφείο υποστήριξης της Γενικής Διευθύντριας Τελωνείων και ΕΦΚ και συντονίστριας της ΟΔΕ (πληροφορίες: Πολυτσάκης Ιωάννης, τηλ.: 210 3375157).

Μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στις οποίες θα δηλώνεται και το προϊόν ή/και η υπηρεσία εκ των ανωτέρω αναφερόμενων Α,Β,Γ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν, θα αποσταλεί στις ενδιαφερόμενες εταιρείες κλειδί κρυπτογράφησης μετά των σχετικών οδηγιών, μέσω του οποίου θα έχουν πρόσβαση σε ερωτηματολόγιο, τα θέματα του οποίου κρίνεται σκόπιμο να αποτελέσουν μέρος των παρουσιάσεων των εταιρειών. Εν συνεχεία οι εταιρείες θα επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο email: i.polytsakis@aade.gr, εντός 5 εργασίμων ημερών, ώστε να τους αποσταλεί το πρόγραμμα της παρουσίασης-ενημέρωσης, με συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα παρουσίασης για κάθε ενδιαφερόμενο, που θα πραγματοποιηθεί περίπου 15 ημέρες μετά την αποστολή του προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι η περιγραφόμενη στην παρούσα πρόσκληση, διαδικασία παρουσίασης συστημάτων ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας και υποβολής προτάσεων, δεν συνιστά διαγωνιστική διαδικασία και τα αναγραφόμενα στο Παράρτημα δεν είναι δεσμευτικά για το ελληνικό δημόσιο. Οι απαιτήσεις για τους εθνικούς ιχνηθέτες θα καθοριστούν σε επόμενο στάδιο .


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: