Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Αικ.Παπανάτσιου : Το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι δικαιότερο από αυτό που υπήρχε

Αικ.Παπανάτσιου : Το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι δικαιότερο από αυτό που υπήρχε


Στη Σπάρτη βρέθηκε η Υφ. Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου στο πλαίσιο δύο χρόνων κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον σύλλογο Λογιστών της Λακωνίας , όπου της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με όλες αυτές τις αλλαγές στα θέματα φορολόγησης και όχι μόνο.
Από ότι είπαν ήταν άκρως ενημερωμένη για όλα τα θέματα και μάλιστα σε όποιο πρόβλημα τυχόν έχουν οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές και μάλιστα και σε προσωπικό επίπεδο.
Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου , λέγοντας ότι η Σπάρτη έχει ένα βαρύ όνομα και είναι τυχερή που έχει Βουλευτή τον Σταύρο Αραχωβίτη , ο οποίος θα μπορούσε και έπρεπε να είναι αυτήν την στιγμή Υπουργός .
Είπε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η χώρα να βγει όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα από την περιπέτεια των μνημονίων και προς αυτήν την κατεύθυνση αγωνίζεται η Κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε στις συλλογικές συμβάσεις λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν και δεν νοείται χώρα της ΕΕ να μην έχει.
Τα έσοδα που θα προκύπτουν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής θα πηγαίνουν πάντα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις παρά τις αντιρρήσεις των δανειστών.
Σίγουρα το συγκεκριμένο φορολογικό σύστημα είναι δικαιότερο από αυτό που υπήρχε. Οι επαγγελματίες και οι αγρότες με εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ έχουν λιγότερο φόρο .
Το Υπουργείο με τα στοιχεία των φορολογούμενων που έχει ήδη έχει προχωρήσει στον έλεγχο 1,230 εκ, ΑΦΜ για καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό βάση των φορολογικών τους , δηλώσεων ακόμα και σε τρίτες χώρες.
Τέλος γνωρίζοντας όπως είπε την πραγματικότητα , δεν είναι δυνατόν να εξαλείψεις το λαθρεμπόριο και την φοροδιαφυγή παντελώς αλλά η Κυβέρνηση προσπαθεί και είναι σε καλό δρόμο.
ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.




Πηγή:  Δημοτική Αγορά Λακωνίας
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: