Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

OEE: Επίσπευση των διαδικασιών για την παροχή της ψηφιακής υπογραφής προς τους λογιστές – φοροτεχνικούς

OEE: Επίσπευση των διαδικασιών για την παροχή της ψηφιακής υπογραφής προς τους λογιστές – φοροτεχνικούς
Συνάντηση ΟΕΕ με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου
16 Φεβ 2017 - 16:56
Picture 0 for OEE: Επίσπευση των διαδικασιών για την παροχή της ψηφιακής υπογραφής προς τους λογιστές – φοροτεχνικούς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΟΕΕ με Υφ. Οικονομικών

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα μέλη του ΟΕΕ και οι λογιστές - φοροτεχνικοί, έθεσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο β’ Αντιπρόεδρος Σταύρος Τραγάνης, οι οποίοι συναντήθηκαν με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επίσπευση των διαδικασιών για την παροχή της ψηφιακής υπογραφής δεύτερης γενιάς προς τα μέλη του ΟΕΕ και τους λογιστές – φοροτεχνικούς, με την Υπουργό να δεσμεύεται για την αμέριστη βοήθεια από πλευράς Υπουργείου, καθώς θεωρεί εξίσου σημαντικό να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

Ακόμα, συναποφασίστηκε η καθιέρωση τακτικής επικοινωνίας του Υπουργείου Οικονομικών με το ΟΕΕ και η μόνιμη θεσμική εκπροσώπηση του Φορέα στις επιτροπές του Υπουργείου.

Τέλος, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα των λογιστών να τους επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η υφυπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. 

 
Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: