Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Παπανάτσιου στον Realfm 97,8: Σε 3 δόσεις ο φόρος εισοδήματος - "Παράθυρο" για νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στην Εφορία

Παπανάτσιου στον Realfm 97,8: Σε 3 δόσεις ο φόρος εισοδήματος - "Παράθυρο" για νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στην Εφορία

11:14 πμ, Πέμπτη 16 Φεβ 2017
Παπανάτσιου στον Realfm 97,8: Σε 3 δόσεις ο φόρος εισοδήματος - Παράθυρο για νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στην Εφορία
Θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν οι δανειστές, ακόμη και στις επιχειρήσεις δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν είναι θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν και οι δανειστές, σε αυτό το πακέτο είπε «Φυσικά και είμαστε».
Τέλος στα σενάρια για φόρο εισοδήματος με τον μήνα
Παράλληλα, η υφυπουργός Οικονομικών έβαλε τέλος στα σενάρια για καταβολή φόρου εισοδήματος με τον μήνα αναφέροντας ότι οι υπόχρεοι θα πληρώσουν σε τρεις δόσεις αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου. Οι επόμενες δύο δόσεις, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα καταβληθούν τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου. Η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση.
«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση για να πληρώνουν οι πολίτες τον φόρο με τον μήνα. Θα γίνει όπως ήταν και στο προηγούμενο διάστημα σε τρεις δόσεις. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για να κάνουμε κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.
Και σημείωσε: «Υπολογίζουμε η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει τον Απρίλιο, να έχουν αναρτηθεί τα πάντα. Η προθεσμία θα είναι μέχρι 15 Ιουλίου και αυτή τη φορά δεν θα είναι με παρατάσεις όπως γινόταν. 30 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα και να ξεκινάει η πρώτη δόση από τον Ιούλιο για όλους για να μην φορτιστεί και το σύστημα για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».
Έρχεται νέα ρύθμιση για χρέη στην Εφορία έως 2.000 ευρώ
Η κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε επίσης ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Το μεγαλύτερο ποσοστό, το 80% των οφειλετών, είναι 3,3 εκατ. πολίτες που χρωστούν μικρά ποσά, μέχρι 2.000 ευρώ και το 1% μάλιστα είναι πάρα πολλά χαμηλά μέχρι 500 ευρώ. Αφού ξεκαθαριστεί το μεγάλο κομμάτι με το ποια είναι εισπράξιμα γιατί θα προχωρήσει και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και θα δούμε ποιοι θα μπούνε στις ρυθμίσεις, για τα μικρά ποσά θα δούμε κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις για να μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Θα δούμε πως θα γίνει. Το ίδιο μοτίβο σε μικρότερη βάση, όπως γίνεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Βέβαια όλα αυτά αφού κλείσει η αξιολόγηση, δούμε τα νούμερα, γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά».
Ακούστε το ηχητικό:
http://www.enikos.gr/economy/434852/papanatsiou-ston-realfm-978-se-3-doseis-o-foros-eisodimatos-parathyro-gia-nea-rythmisi-ton-lixiprothesmon-stin-eforia
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: