Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τσακαλώτος: Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ λέμε ακριβώς το ίδιο

Τσακαλώτος: Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ λέμε ακριβώς το ίδιο

05:37 μμ, Πέμπτη 16 Μαρ 2017
Δεν υπάρχει καμία αμφισημία στη Συμφωνία των Βρυξελλών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το οποίο ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι ακριβώς το ίδιο: «Η Συμφωνία είναι ότι αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνούν και τα καλά και τα κακά μέτρα».
Με βάση αυτό, ως δεδομένο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι ακριβή, καθώς υποστήριξε ότι θα ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα μόνον εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων.
Τσακαλώτος: Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ λέμε ακριβώς το ίδιο
«Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλω να το κάνω θέμα ότι μίλησε για υπέρβαση των στόχων. Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ υπεύθυνα ότι και αυτό που λέω και εγώ και ο Ντάισελμπλουμ είναι ακριβώς το ίδιο. Αν είμαστε εντός των στόχων θα μπουν και τα καλά και τα κακά μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
«Στο τέλος του 2018, θα υπάρχει μία πρόβλεψη για το 2019. Ας πούμε ότι αυτή η πρόβλεψη είναι 3,5%. Τότε θα πάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα. Επειδή είμαστε στον στόχο θα πάρουμε 2% αναπτυξιακά μέτρα, 2% υφεσιακά μέτρα, κατά κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα για τους πολλαπλασιαστές» είπε.
Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε πως ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφέρει ότι και τα κακά μέτρα θα ληφθούν έτσι κι αλλιώς και παρατήρησε ότι κι ο ίδιος αναφέρει ότι όταν θα φτάσουμε στο 3,5% πλεόνασμα -αφού είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι έχουμε όλοι τις ίδιες προβλέψεις- το 2018 και το 2019 θα έχουμε 5,5% πλεόνασμα. «Γιατί αφού είναι 3,5% συν τα 2% τα μη αναπτυξιακά μέτρα, άρα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για τα καλά μέτρα», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: