Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Το λάθος που κάνει φτωχότερο έναν στους τρεις κατόχους πιστωτικής κάρτας

Το λάθος που κάνει φτωχότερο έναν στους τρεις κατόχους πιστωτικής κάρτας

Το λάθος που κάνει φτωχότερο έναν στους τρεις κατόχους πιστωτικής κάρτας

Το ένα τρίτο των κατόχων πιστωτικών καρτών διαπράττουν ένα σφάλμα που τους κάνει φτωχότερους. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Bankrate και αποδεικνύει πως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος με τα συστήματα ανταμοιβών των πιστωτικών καρτών είναι να τα αφήσει ανεκμετάλλευτα.
«Τα συστήματα ανταμοιβών-επιστροφών των πιστωτικών καρτών δεν λειτουργούν στη λογική των προθεσμιακών καταθέσεων. Δεν κερδίζεις τίποτα με το πέρασμα του χρόνου, οπότε δεν υπάρχει λογική στο να τα αφήνεις ανεκμετάλλευτα πιστεύοντας πως φουσκώνουν», εξηγεί ο αναλυτής της Bankrate, Ρόμπιν Σακς Φράνκελ και προσθέτει: «οπότε, για να έχετε σύστημα ανταμοιβών, αν δεν αξιοποιείτε τα οφέλη;».
Η έρευνα της Bankrate έδειξε πως σε ποσοστό 49% οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών προτιμούν τα μετρητά ως σύστημα ανταμοιβής και μόλις το 17% προτιμά να εξαργυρώνει τους πόντους του σε είδη όπως αεροπορικά εισιτήρια.
Παράλληλα, μία έρευνα της J.D. Power and Associates σε περισσότερους από 20.000 κατόχους πιστωτικών καρτών διαπίστωσε το 2016 πως τουλάχιστον ένας στους πέντε διαθέτει πιστωτική κάρτα, η οποία στην πραγματικότητα δεν ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες και τη συχνότητα των δαπανών τους.
Πηγή: Marketwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια: