Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση με... ορίζοντα τα μέσα Μαΐου

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση με... ορίζοντα τα μέσα Μαΐου

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση με... ορίζοντα τα μέσα Μαΐου

Ένας αγώνας δρόμου ξεκινά για την ελληνική κυβέρνηση μετά τις επαφές που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ουάσιγκτον με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα Μαΐου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιστρέφει στην Αθήνα και περιμένει πως ίσως και σήμερα έχει στα χέρια του τα κείμενα του μνημονίου με το ΔΝΤ και με την Ε.Ε. (επικαιροποιημένο SMoU). Άλλωστε την ερχόμενη Τρίτη έρχονται στην Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των δανειστών για να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας.

Όπως έλεγαν πηγές από το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι η συμφωνία να κλείσει το πολύ μέσα σε ένα 10ήμερο ώστε το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου να ψηφισθούν από τη Βουλή τα μέτρα και τα αντίμετρα, ώστε αμέσως μετά να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί άλλες καθυστερήσεις, προσδοκά τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έχουν πει και διάφορα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ταυτόχρονα και η Γερμανία φαίνεται να επιθυμεί λύση στο ελληνικό ζήτημα ώστε να μην "απασχολεί" συνεχώς το Βερολίνο στην προεκλογική περίοδο.

Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιέρ Μοσκοβισί πάντως, έδωσαν το κλίμα από την Αμερική, τονίζοντας πως όλα δείχνουν πως είμαστε κοντά στο staff level agreement.




Δεν υπάρχουν σχόλια: