Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αποκαλυπτική έρευνα: Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο

Αποκαλυπτική έρευνα: Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο

Αποκαλυπτική έρευνα: Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο

Την λίστα με τα πράγματα που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο» παρουσιάζει το lifehack.org
Συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα με 10 που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε βιβλία
Γνωρίζετε ότι η ανάγνωση και η μάθηση είναι οι δύο παράγοντες που μπορούν να σας οδηγήσουν στην επαγγελματική επιτυχία;
Στην πραγματικότητα, οι σπουδαίοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Μπίλ Γκέιτς διαβάζουν βιβλία μέχρι να αισθανθούν κουρασμένοι και στη συνέχεια να πάνε για ύπνο.
Περάστε τον πολύτιμο χρόνο σας με αγαπημένα σας πρόσωπα
Περάστε τον πολύτιμο χρόνο σας με την οικογένεια και τους φίλους σας, η επιτυχία ξεκινά από εκεί. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που διαχειρίζεστε το χρόνο σας.

Ετοιμάστε το αυριανό σας πρόγραμμα

Γράψετε στην ατζέντα σας το πρόγραμμα της επομένης μέρας, πριν κοιμηθείτε. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο.
Για παράδειγμα, οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για ύπνο θα σιδερώσουν τα ρούχα τους και θα ετοιμάσουν όλα τα σχετικά έγγραφα που πρέπει να πάρουν μαζί τους για την επόμενη μέρα. Αν το κάνετε αυτό, τότε την επομένη που θα ξυπνήσετε θα ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί και πιο παραγωγικοί, επειδή είστε έτοιμοι και όλα είναι οργανωμένα.
Αντίθετα, αν δεν είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, φανταστείτε τι μπορεί να πάει στραβά. Ξυπνάς αργά, δεν μπορείς να βρεις τα κατάλληλα ρούχα για την δουλειά σου, ξεχνάς πού έχεις τοποθετήσει τα σημαντικά σου έγγραφα που μπορεί να τα χρειάζεσαι για μια σημαντική συνάντηση κλπ με αποτέλεσμα η μέρα σου να μην κυλά όπως θα επιθυμούσες.
Απενεργοποιείστε τα κινητά σας
Το τηλέφωνό σας μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας, αν δεν το απενεργοποιήσετε. Υπάρχουν φορές που θέλετε να μείνετε μακριά από τα καθημερινά προβλήματα της δουλειάς και να μείνετε μόνοι σας. Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών έχουν δείξει ότι όταν είστε μόνοι, είστε περισσότερο αφοσιωμένοι στον εαυτό σας.
Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι καλός τόσο για την ψυχική σας υγεία όσο και για τη σωματική σας υγεία. Ο διαλογισμός λειτουργεί ως μια επαναφόρτιση για την ενέργειά σας και σας βοηθά να εστιάσετε σε αυτό που θέλετε, καθώς χαλαρώνετε μετά τέλος της ημέρας.
Μαθαίνετε να ασκείτε διαλογισμό από 5 εως 10 λεπτά κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε .
Οραματιστείτε για αυτό που έρχεται
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται είναι να το οραματιστείτε.
Διατηρήστε τουλάχιστον πέντε λεπτά σκέψης για την επόμενη μέρα πριν κοιμηθείτε. Περιγράψτε τι θα κάνετε και πώς θα το κάνετε. Φανταστείτε με ποιον θα μιλήσετε και πώς θα τον αντιμετωπίσετε. Εάν σκέφτεστε θετικά τότε όλα τα προβλήματα σας που ενδεχομένως σας προκύψουν, να επιλυθούν από εσάς, ως εκ τούτου μπορείτε να έχετε πραγματικά παραγωγικές μέρες.
Καταγράψτε τι έχετε επιτύχει κατά την διάρκεια της ημέρας
Τι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ημέρας; Μερικοί άνθρωποι δεν θα πουν τίποτα επειδή δεν πιστεύουν ότι ήταν παραγωγικοί κατά την διάρκεια της ημέρας. Όταν αισθάνεστε ευγνώμων ότι έχετε το κατάλληλο γεύμα, το κατάλληλο δείπνο και μπορείτε να φτάσετε στο σπίτι με ασφάλεια και ότι περνάτε υπέροχες στιγμές με την οικογένειά σας, τότε αυτό θα σας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.
Από την άλλη πλευρά, εάν δεν αισθάνεστε ευγνώμων για όλα όσα έχετε, τότε θα αισθανθείτε πιεσμένοι και ανεπαρκείς. Θα έχετε την αίσθηση του "όχι αρκετά", ακόμη και αν έχετε ήδη τα πάντα. Επομένως, σημειώστε στην ατζέντα σας κάθε βράδυ τουλάχιστον τρία έως πέντε πράγματα που θεωρείτε ότι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν προγραμματίζετε την επόμενη μέρα. Καταγράψετε τις μεγάλες και τις μικρές επιτυχίες που έχετε κάνει,ακόμη και ένα έχετε κάνει κάποιο τηλεφώνημα, έχετε διαβάσει κάτι διαρκείας 5 λεπτών κλπ. Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασκήσετε τη συνήθεια της εκτίμησης.

Κοιμηθείτε αρκετά
Κοιμάστε αρκετά; Ξέρετε ότι ο αρκετός ύπνος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που σας προσδίδει ενέργεια για όσα έχετε να κάνετε την επομένη μέρα;
Εάν δεν έχετε αρκετό ύπνο, τότε θα αισθάνεστε κουρασμένοι και δεν θα μπορείτε να κάνετε όσα έχετε προγραμματίσει αλλά και να έχετε μια παραγωγική μέρα.



 Πηγή: lifehack.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: