Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών για νέους σε ηλικία με «μπλοκάκια»

Πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών για νέους σε ηλικία με «μπλοκάκια»

14
Πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών για νέους σε ηλικία μισθωτούς οι ποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την ελάφρυνση των βαρών για όσους νέους δηλώνονται από τους εργοδότες τους ως οιονεί μισθωτοί στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ
Στην πράξη, το υπουργείο αναζητεί κίνητρα προς τους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους και τους αμείβουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, διαπιστώνοντας στην πράξη την αποτυχία της διάταξης του νόμου Κατρούγκαλου για τα μπλοκάκια.
Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αναζητεί τρόπο χρηματοδότησης ειδικού προγράμματος επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, καθώς μόλις 12.000 εργαζόμενοι έχουν δηλωθεί από τους εργοδότες τους κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της.
“Το πρόβλημα είναι ότι εργαζόμενος που είναι μισθωτός, αλλά εμφανίζεται ως εργαζόμενος με μπλοκάκι, επιβαρύνεται με εισφορές αυτοαπασχολούμενου” δήλωσε η υπουργός, ενώ επισήμανε ότι σύμφωνα με το νόμο, ο εργαζόμενος αυτός, εφόσον έχει έως δύο εργοδότες, θα πληρώνει το χαμηλότερο ποσοστό εισφορών, δηλαδή 9%, υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει ήδη στον ΕΦΚΑ.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι το υπουργείο σχεδιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών των ανθρώπων που έχουν μισθωτή εργασία, αλλά αμείβονται με μπλοκάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος επιδότησης πιθανότατα των εργοδοτικών εισφορών, αρχικά για τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους.
Ανάλογα με τα κονδύλια που θα εξευρεθούν, θα κριθεί εάν μπορεί το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε μεγαλύτερους εργαζόμενους. Πρόκειται πάντως για μια δράση ανεξάρτητη από τα λεγόμενα “αντίμετρα” που συζητά η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και τα κονδύλια αναζητούνται κυρίως από Κοινοτικές πηγές.
Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: