Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Νέες εξηγήσεις Ντάισελμπλουμ για "τα ποτά και τις γυναίκες": Ήμουν κουρασμένος

Νέες εξηγήσεις Ντάισελμπλουμ για "τα ποτά και τις γυναίκες": Ήμουν κουρασμένος

Νέες εξηγήσεις Ντάισελμπλουμ για &quot?τα ποτά και τις γυναίκες&quot?: Ήμουν κουρασμένος

Εξηγήσεις στον απόηχο των γνωστών δηλώσεών του για τις χώρες του Νότου περί «ποτών» και «γυναικών» επιχειρεί εκ νέου να δώσει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, εμμένοντας, ωστόσο, στην άποψή του ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του.
«Εξακολουθώ να υποστηρίζω 100% την ουσία του μηνύματος που ήθελα να δώσω: ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να είναι απεριόριστα και άνευ όρων αλληλέγγυος με τον άλλον. Όλοι όσοι επικαλούνται την αλληλεγγύη πρέπει να συμπεριφέρονται όσο καλύτερα γίνεται», σημειώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η «αλληλεγγύη αυτή απαιτεί να τηρεί κανείς τις συμφωνίες, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει όρθια η ευρωζώνη».
Ο πρόεδρος του Eurogroup επικαλείται λόγους «κόπωσης» για τις ατυχείς εκφράσεις, καθώς η συνέντευξη δόθηκε μόλις τρεις μέρες μετά τις εκλογές στην Ολλανδία. «Πιθανότατα σε μια πιο ήρεμη στιγμή να είχα κάνει μια διαφορετική διατύπωση» σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως το μήνυμά του να ήταν «λίγο άβολο» για όσους «επικεντρώνονται συνεχώς σε δύο λέξεις».
«Θεωρώ πραγματικά κρίμα ότι τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν τόσο προσβεβλημένοι και θυμωμένοι. Αλλά οι βουλευτές προσπάθησαν να με στριμώξουν στη γωνία, λες και είχα ισχυριστεί ότι όλοι οι Νοτιοευρωπαίοι υπήρξαν πολύ σπάταλοι. Ανοησίες! Δεν είμαι ο τύπος που θα πέσω αμέσως στα γόνατα λέγοντας "σας ζητώ χίλια συγγνώμη, τα παίρνω όλα πίσω". Τι πρέπει δηλαδή να πάρω πίσω; Αυτό που δεν είχα πει; Αυτό που δεν εννοούσα;» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογραμμίζει πως «το θέμα αυτό διογκώθηκε υπερβολικά» και πως φάνηκε σαν να έχει διαπράξει «κάποιο έγκλημα πολέμου ή κάτι παρόμοιο». Ο ίδιος τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία, εκφράζοντας την ελπίδα στις 27 Απριλίου (οπότε θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή) «θα μείνει κάποιος χρόνος να μιλήσουμε και για την Ελλάδα». «Διότι αυτό μου προξενεί πραγματικά θλίψη, ότι δηλαδή ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια για όσα ειπώθηκαν σε μια συνέντευξη, ενώ στο μεταξύ η Ελλάδα διολισθαίνει προς μια νέα κρίση», αναφέρει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας το ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στην επίτευξη της καταρχήν συμφωνίας με την Ελλάδα στο προηγούμενο Eurogroup. «Σε αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα, έψαξα την περασμένη εβδομάδα μια λύση για την Ελλάδα μέσα από μια σειρά νέων, ατέλειωτων διαβουλεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: