Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πληρωμές ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και φόρων μέσω e-banking

Πληρωμές ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και φόρων μέσω e-banking

White Button with E-Banking Icon on Computer Keyboard. Business Concept.
Το κινητό, το tablet ή ακόμη και από τον υπολογιστή μπορούν οι Έλληνες καταθέτες να δουν τον λογαριασμό τους και τον μισθό τους ή ακόμη και να διευθετήσουν κάποια υποχρέωση τους προς την τράπεζα.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των καταστημάτων. Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να ενημερώνονται οι καταθέτες για τις τραπεζικές τους συναλλαγές, να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς να “στέκονται” στην ουρά καθώς και να πληρώνουν λογαριασμούς από την άνεση του σπιτιού τους.
Στόχος των τραπεζών είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.
Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.
Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.
Μέσα από εξελιγμένες υπηρεσίες, μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν το φόρο εισοδήματος αλλά και τον λογαριασμό του κινητού τους με την ίδια ευκολία, να προγραμματίζουν τις πληρωμές τους ή να ελέγχουν το υπόλοιπο και τις κινήσεις των καρτών τους ανά πάσα στιγμή και χωρίς κόπο, από όπου κι αν βρίσκονται.
Την ίδια στιγμή, οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα. Με στόχο την εξοικονόμηση κόστους οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: