Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΟ 2021 Αναπτυξιακή Στρατηγική ζητά ο ΣΕΒ

ΓΙΑ ΤΟ 2021

Αναπτυξιακή Στρατηγική ζητά ο ΣΕΒ

Αναπτυξιακή Στρατηγική ζητά ο ΣΕΒ
Σε διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για το 2021 καλεί ο ΣΕΒ, τονίζοντας ότι σήμερα, που η Ελλάδα περνά σε μία νέα φάση εξωστρέφειας μετά την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, με ορατό το τέλος του προγράμματος και ορατή την πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές, επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.
Στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία, που κυκλοφόρησε χθες, ο ΣΕΒ τονίζει ότι στόχος είναι να αρθούν οι στρεβλώσεις για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις, να αυξηθεί η παραγωγικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και υψηλότερα εισοδήματα. Οι αναλυτές του ΣΕΒ υπογραμμίζουν τον καθοριστικό ρόλο του κράτους στην προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επιχειρήσεις θέλουν σταθερή και χαμηλή φορολογία, ειδικά στην εργασία. Θέλουν μία δημόσια διοίκηση που να ανταποκρίνεται άμεσα στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Θέλουν την ταχεία απονομή δικαιοσύνης. Θέλουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να παράγει εξειδικεύσεις που απαιτούνται. Θέλουν πάνω από όλα κατεύθυνση για το πώς σκοπεύει το κράτος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και ιδίως αυτές που σχετίζονται με τις τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων για να συνεχίσουν να επενδύουν, να δημιουργούν απασχόληση και να παράγουν αξία. Στο πλαίσιο αυτό με τη διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021 το κράτος αναμένεται να συμβάλει στην κινητοποίηση όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων προς τους αναπτυξιακούς στόχους που τίθενται, καταλήγει ο ΣΕΒ, τόνιζοντας ότι ο Σύνδεσμος στέκεται απέναντι στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές, χωρίς οι θέσεις του και η στάση του να εξαρτώνται από τις πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν την κυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: