Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Bροχή ερωτήσεων σε Αχτσιόγλου -Τζανακόπουλο για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών

Bροχή ερωτήσεων σε Αχτσιόγλου -Τζανακόπουλο για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών

Bροχή ερωτήσεων σε Αχτσιόγλου -Τζανακόπουλο για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών

Ενημέρωση από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή, διάρκειας τριών ωρών, αναφορικά με θέματα της συμφωνίας που αφορούν ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και για το ζήτημα του χρέους.
Ο κ. Τζανακόπουλος, η κα Αχτσιόγλου, αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δέχτηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις για τη συμφωνία αλλά κυρίως για τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΦΚΑ.
Όπως ανέφεραν, το 2017 δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, ενώ το 2018, με το 15% έκπτωση, το ύψος των εισφορών θα είναι το ίδιο, ενώ για κάποιους θα υπάρξει μια πολύ μικρή επιβάρυνση και για κάποιους άλλους μπορεί και κάποια ελάφρυνση.
Ειπώθηκε, επίσης, ότι το 2019 είναι ακόμα ανοικτό, καθώς καταργείται μεν η έκπτωση, ωστόσο θα εξεταστεί πώς θα επιλυθούν πιθανές αδικίες που μπορεί να δημιουργούνται.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα του χρέους και ποια είναι η δυναμική της σχετικής συζήτησης αυτήν την ώρα.
Αναφέρθηκε στη δυναμική της συζήτησης αυτήν τη στιγμή, στις συζητήσεις στο Μπάρι στους G7 για το χρέος, στη συζήτηση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας αναφορικά με το δημοσιονομικό μονοπάτι από το 2018 και μετά, από το οποίο εξαρτάται και ο προσδιορισμός, στο εύρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. 
Στο πλαίσιο αυτής της γενικής συζήτησης, επισημάνθηκε από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και το γεγονός ότι από τη συμπεριφορά των αγορών φαίνεται ότι μερικώς προεξοφλείται θετική κατάληξη στην όλη συζήτηση.

Ο Δ. Τζανακόπουλος, η Ε. Αχτσιόγλου, ο Τ. Πετρόπουλος, δέχτηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με τη συμφωνία και ειδικότερα για λεπτομέρειες σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018, ενώ υπήρξαν ερωτήσεις με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για το αν και κατά πόσον ισχύουν όσα γράφονται για κάποια μέτρα και αντίμετρα, και για το χρέος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: