Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Απλούστευση διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων και κινηματογράφων.

Απλούστευση διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων και κινηματογράφων.




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  για την  απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού  ενδιαφέροντος, θεάτρων και κινηματογράφων, στο πλαίσιο του νόμου 4442/2016
Η απόφαση εφαρμόζεται στις διαδικασίες ίδρυσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 80 του ν. 3463/2006 καθώς και στα θέατρα και τους κινηματογράφους όπως αυτά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 2 του ν. 4442/2016, τα οποία αναφέρονται στο εξής ως «κατάστημα». Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εμπίπτουν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικών καταλυμάτων. Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας δεν εμπίπτουν τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών αμιγώς ίντερνετ και οι παιδότοποι.
Μετά τη θέση σε λειτουργία του  Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων (Ο.Π.Σ.-ΑΔΕ) του άρθρου 14 του ν. 4442/2016, η  διαδικασία διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.
 

Δεν απαιτείται βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν. 4442/2016 για τα καταστήματα που ιδρύονται και λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων.
Για την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων απαιτείται η προηγούμενη γνωστοποίηση. Στην γνωστοποίηση περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες της ασκούμενης δραστηριότητας και οι τυχόν εγκρίσεις, πιστοποιητικά ή άλλα δικαιολογητικά που έχει λάβει το κατάστημα (παράρτημα 1 της γνωστοποίησης). Μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣ-ΑΔΕ δεν θα απαιτείται συμπλήρωση του παραρτήματος 1 της γνωστοποίησης.

Στην απόφαση αναφέρονται επίσης λεπτομέρειες για :
-Την τήρηση αρχείου στην εγκατάσταση του καταστήματος
-
Τη Μεταβολή γνωστοποίησης
-
Τη Διαδικασία και δικαιολογητικά για τη γνωστοποίηση θεάτρων και κινηματογράφων
-Τη χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων
-Την
 άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου
-Τη
ν Τήρηση μέτρων πυροπροστασίας
-Την
 απλουστευμένη διαδικασία για μηχανήματα αυτόματης πώλησης παρασκευής-πώλησης τροφίμων και ποτών
-Την
 απλουστευμένη διαδικασία για πώληση τυποποιημένων τροφίμων

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: